Diyarbakır’da, depremden etkilenen ve hayvanları telef olan kayıtlı üreticilere toplam 328 milyon para yardımı ve telef olan hayvanları yerine hayvanlar teslim edilirken, sadece 1 boğanın teslim edilmediği belirtildi. 

F_AOmGRWAAAwPUm

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan can kayıpları, yıkılan binalar ile ilgili çalışmalar daha çok göz önüne gelirken, hayvancılık ile uğraşırken depremden etkilenen üreticilerin de zararları giderilmeye çalışılıyor. 

Diyarbakır Tarım ve Orman Müdürlüğü, kayıt sistemlerinde kaydı bulunan ve depremde telef olan bütün hayvanlar için üreticilerin zararlarını tespit komisyonları kurdu. 

Depremlerde, büyük çoğunluğu Ergani, Lice, Kulp, Çüngüş ilçelerinde olmak üzere depremde 6 büyük baş, 32 küçük baş, 20 kanatlı hayvan ve 20 arılı kovan telef oldu. Hasar tespit çalışmasını yapan İl Müdürlüğü yetkilileri, zararların karşılanması için harekete geçti. 

Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı

F_AOmGRXgAAr83f

TESLİM EDİLMEYEN SADECE 1 BOĞA KALDI

Küçük baş, kanatlı hayvanları (tavuk-horoz) ve arı kovanlarını üreticilere teslim eden yetkililer, 2 gün önce de 5 ineği hak sahiplerine bedelsiz olarak teslim etti. Sadece bir boğanın teslim edilmediği,  onunda istendiği gelmesi halinde depremzede üreticiye bedelsiz olarak verileceği belirtildi. 

WhatsApp Image 2023-11-18 at 13.55.41 (1)

KAYITLI ÜRETİCİLERE 328 MİLYON DESTEK VERİLDİ

Diyarbakır Tarım ve Orman il Müdürlüğü, yine depremde üreticilere 199 çadır yardımı ve Diyarbakır’da kayıtlı üreticilere yem desteği adı altında toplam 328 milyon nakdi yardım yaptı. Yine 90 tona yakın yem ve hayvanlar için vitamin malzemeleri dağıttığı belirtildi. 

Editör: Ferit Aslan