Ferit Aslan

Diyarbakır başta olmak üzere bölgede son günlerde araç alım satımlarda alıcı ve satıcının haberi olmadan aracılar tarafından akıllara durgunluk veren dolandırıcılık yaşandığını biliyor muydunuz?

Ahmet Sayar Haber

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Ahmet Sayar, tanıdıklarının mağdur kaldığı bu akıllara durgunluk veren dolandırıcılık konusunda vatandaşları uyardı.

Sayar, aracını ilan ile satışa çıkaran ile bunu gerçek anlamda almak isteyenlerin arasına bir aracı girdiğini ve bu aracıyı (dolandırıcıyı) iki taraf ta görmeden nasıl dolandırıldıklarını şöyle anlattı:

1200X627 Kimler Oto Arac Alim Satim Yeterlilik Belgesini Alabilir Sartlari Nelerdir Oto Arac Alim Satim Yeterlilik Belgesi Nasil Alinir 1598597821510

ALMIŞ GİBİ BAŞKASINA ARACI SATIYORLAR

“Aracını satmak isteyen kişiyi arayan ve bu satışta dolandırıcı olan kişi, aracın fiyatını alıp kendisine döneceğini söylüyor. Daha sonra araç almak isteyen başka kişini arayıp kendisinin bir aracı olduğunu ve acil satmak zorunda kaldığını söylüyor. Aracılık yapan  dolandırıcı, aracın fiyatını gerçek satıcının istediği fiyattan daha düşük söyleyip, her ikisini de notere yönlendiriyor. Kendisinin notere gelemeyeceğini bir arkadaşını göndereceğini ve kesinlikle araç fiyatı konusunda birbirleri ile konuşmamalarını, çünkü birinden alacağı olduğu için bilinmesini istemediğini söylüyor. Daha sonra araç parasının bir kısmının kendisinin gösterdiği hesaba yatırmasını diğerini de elden alıp satıcıya vereceğini söylüyor. Noterde araç fiyatı konusunda konuşmayan ve verilen hesaba paranın bir kısmının yatırılacağını hem fikir olan kişiler satış işlemini tamamlıyor.”

Otomotiv Sirketleri Ikinci El Arac Alim Satiminda Kurnazlik Pesinde Yeni Sirketler Kurulacak 1053277 5

“HESABA YATIRILAN PARAYI BEKLERKEN DOLANDIRILDIĞINI ANLIYOR”

Sayar, satıştan sonra gerçek araç sahibinin kendisinin de onayı ile alıcının dolandırıcının hesabına yatırılan parayı beklerken dolandırıldığının ortaya çıktığını belirterek, “Parayı yatırdıkları dolandırıcı olan aracı telefonunu kapatıp hiçbir iz bırakmadan ortadan yok oluyor. İki taraf soluğu karakolda alırken, noterde araç sahibi kendi onayı ile paranın aracının hesabına yatırıldığını söylüyor. Bu nedenle bir sonuç ta elde edilmiyor” dedi.

Ahmet sayar, son günlerde artan bu dolandırıcılık yöntemi ile insanların çok rahat dolandırıldığını belirterek, aracını satmak isteyen ve alıcıların aracı kullanmadan bu işi yapmalarını söyledi.

Unknown-65

SATICI VE ALICI FİYAT KONUSUNDA NOTERDE KONUŞMALIDIR

Sayar, aracı olması durumunda ise noterde tarafların muhakkak araç fiyatı konusunda birbirleri ile konuşmalarını da isteyerek, bu konuda bankaların güvenli ödeme sistemini kullanmalarını da istedi.

Editör: Ferit Aslan