Ferit Aslan

Diyarbakır’lı siyasetçi Mehmet Salim Ensarioğlu’nun İYİ Partiden istifa etmesi, AK Partide siyaset yapan yeğeni Galip Ensarioğlu ile yollarının yeniden kesişirim? sorusunu gündeme getirdi

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

-179İYİ Partinin yerel seçimde özellikle İstanbul ve Ankara’da CHP ile ittifaka yanaşmaması ve ardından Şeyh Said ile ilgili paylaşımları üzerine disipline sevk edilen İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu dün partiden istifa etti. Ensarioğlu’nun İYİ Partiden istifa etmesi ve bugünde Diyarbakır il başkanı olan oğlu Vecdin Ensarioğlu’nun 12 bin 700 üye ve ilçe teşkilatları ile istifa edecek olması İYİ Partiye Diyarbakır’da darbe olarak nitelendiriliyor.

ENSARİOĞLU ŞİMDİ BAĞIMSIZ VEKİL, AK PARTİYE GEÇİR Mİ?

-180

Diyarbakır’da, Ensarioğlu istifası AK Parti Diyarbakır Milletvekili olan yeğeni Galip Ensarioğlu ile yollarının aynı partide kesişip kesişmeyeceği sorusunu gündeme getirdi. CEGA Medyanın Ensarioğlu’na yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Ensarioğlu bir süre bağımsız vekil olarak çalışmalarını sürdürecek, ardından gelen tekliflere değerlendireceği yönünde. Ensarioğlu’na teklif geldiği ancak, hangi partiden geldiği konusunda bilgi verilmiyor. Ensarioğlu’nun bir partiye geçecekse 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’da 2. Sıradan adayı olduğu AK Parti olması ihtimali yüksek görünüyor.

DİYARBAKIR 2 KEZ AMCA-YEĞEN REKABETİNE SAHNE OLMŞTU

Daha önce Doğu Yol Partisinden 3 dönem vekillik ve bakanlık yapan Salim Ensarioğlu, yeğeni Galip Ensarioğlu’nun 2011 seçimlerinde AK Parti Diyarbakır adayı olması sırasında bağımsız milletvekili adayı olmuştu. 7 Haziran 2015 seçimlerinde Salim Ensarioğlu bu kez Ak Partiden aday gösterilmiş, ancak AK Parti sadece birinci sıradaki Cevdet Yılmaz’ı meclise sokmuştu. 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise bu kez yeğen Galip Ensarioğlu yeniden Ak Parti listelerinden aday gösterilince, amca Salim Ensarioğlu bir kaz daha bağımsız aday olmuştu.

-181

YEĞEN BAŞKAN ADAYI OLUNCA AMCASI ONU DESTEKLEMİŞTİ

Galip Ensarioğlu, 2014 yerel seçimlerinde Ak Partiden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunda ise amcası bu kez yeğenini desteklemişti. Diyarbakır’da merak edilen konu, dün yaşanan istifa ile birlikte amca ve yeğen Ensarioğlu’llarının yeniden Ak Partide yollarının kesişip kesişmeyeceğinde.

Editör: Ferit Aslan