Özgür Ayaydın

Türk siyasetinin son 40 yılında önemli kademlerde görev yapan ve AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Diyarbakır'da bugün başlayan Mezopotamya Kitap Fuarı’na katıldı.

Fuara davetli olarak katılan siyasetçiler Arınç beraberinde eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, eski HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay ile biraraya geldi. Görüşmede, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya da hazır bulundu. Sıcak bir diyalog ortamında geçen sohbetin konusu ise Diyarbakır ve kitap fuarı olurken, siyasi gelişmeler gündeme gelmedi.

Arınç ve Burkay daha sonra fuarın açılış törenine katıldı.

Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı

KEMAL BURKAY KİMDİR

1966 yılında yayınlandığı bir makaleden dolayı hapis yatan 1969 ve 1971 yıllarında da tutuklanan Burkay, Lübnan üzerinden Türkiye'yi terk etti. 1974 yılında genel aftan yararlanarak Türkiye'ye geri döndü. Bu dönemlerde Türkiye'de Kürdistan Sosyalist Partisi'ni kurdu. 2003 yılında ise kurduğu ve genel sekreterliğini yaptığı partiden kendi kararıyla ayrıldı. Burkay, Türkçe ve Kürtçe olmak üzere çeşitli yazılar alanlarda yazılar yazdı ve eserler çıkardı. Sezen Aksu'nun 1991 yılında çıkan albümüne adını veren 'Gülümse' adlı şarkı, Burkay'ın bir şiirinden bestelenmiştir. 31 yıldır yaşadığı İsveç'ten Türkiye'ye 30 Temmuz 2011 tarihinde döndü. 4 Kasım 2012'de Hak ve Özgürlükler Partisi genel başkanlığına seçildi. Burkay 2018 yılında siyaseti bıraktığını açıkladı.

9 GÜN SÜRECEK

9 gün sürecek olan ve onur konuğu yazar Murathan Mungan'ın olduğu Mezopotamya Kitap Fuarı’na  Oral Çalışlar, İpek Çalışlar, İrem Uzunhasanoğlu, Ertuğrul Günay, Bülent Arınç, İsmail Saymaz, Serdar Tuncer, Nurullah Genç, Işıl Işık, Bekir Develi, Hatice Kübra Tongar, Saniye Bencik Kangal, Fatih Duman, Hayati İnanç, Sinan Yağmur, Mustafa Balbay, Şenay Şahiner, Merve Gülcemal ve Abdurrahman Dilipak da katılacak.

Editör: Özgür Ayaydın