Ferit Aslan

Diyarbakır’da, Bağlar Belediyesindeki rüşvet soruşturmasında, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, tutuklu yardımcısı ve İmar müdürlüğü çalışanı hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

Diyarbakır’da, iddiaya göre, 2023 yılının Haziran ayında bir inşaat işi için Bağlar Belediyesine başvuran bir iş insanından işinin yapılması karşılığından yüklü miktarda rüşvet istendi. Söz konusu kişinin durumu emniyete bildirmesi ile Savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında rüşvet istenen kişi teknik ve fiziki takibe alınarak suç üstü operasyonu yapıldı. Operasyonda, 2 Kasım’da Bağlar Belediye İmar Müdürlüğünde çalışan F.K., gözaltına alındı.

İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi

Baglar Belediyesi Pandemi Doneminde Zorluk Ceken Sektorlere Kolaylik Sagliyor1600087284BAŞKAN YARDIMCISI DA GÖZALTINA ALINIP TUTUKLANDI

Polisin gerçekleştirdiği suç üstü operasyonunda gözaltına alınan ve çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğinde tutuklanan Fırat Kılıç’tan sonra İmardan sorumlu başkan yardımcısı ve belediye başkanının özel kalem müdürü Sıdık Aycil’de gözaltına alınıp tutuklandı. 

Bağlar Belediyesi’ndeki rüşvet soruşturmasında yeni detaylar Bağlar Belediyesi’ndeki rüşvet soruşturmasında yeni detaylar

Bağlar Belediyesindeki rüşvet soruşturmasında 2 kişi tutuklanırken, şüpheli olarak AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun da şüpheli olarak ifadesinin alındığı ve yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı ortaya çıktı. 

Konunun medya gündemine taşınması ile Mülkiye müfettişi Diyarbakır’a gelip Bağlar Belediyesinde 15 gün İmar müdürlüğünde yapılan iş ve işlemleri mercek altına almıştı. 

BAŞKAN’IN DA OLDUĞU 3 KİŞİYE 10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırladı. Hazırlanan iddianamede, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yardımcısı Sıddık Aycil ve İmar müdürlüğü çalışanı Fırat Kılıç hakkında TCK’nın, “İrtikap” suçunu düzenleyen 250. Maddesinden 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istenildi. İddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilirken, yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi. 

Huseyin Beyoglu Kimdir Diyarbakir Baglar Belediye Baskani Kim Hangi Parti.jpgİRTİKAP SUÇU VE CEZASI NEDİR?

Görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına veya bu yolda vaatte bulunulmasına bir kimseyi icbar eden kamu görevlisi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kamu görevlisinin haksız tutum ve davranışları karşısında, kişinin haklı bir işinin gereği gibi, hiç veya en azından vaktinde görülmeyeceği endişesiyle, kendisini mecbur hissederek, kamu görevlisine veya yönlendireceği kişiye menfaat temin etmiş olması halinde, icbarın varlığı kabul edilir.

Editör: Ferit Aslan