Dicle Üniversitesi kampüsünde yer alan rektörlük, yabancı diller yüksekokulu ile Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi binaları, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde hasar aldı.

Yapılan inceleme sonucunda, rektörlük ve yabancı diller yüksekokulu binalarında ağır hasar, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'ninde orta hasar, ilahiyat fakültesi binasının ise bir kısmının orta, bir bölümünün ise ağır hasar olduğu belirlendi.  

Özellikle yaklaşık 15 yıl önce tamamlanan Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi binalarının bu kadar hasar görmesi tartışma konusu oldu.

Depremin ardından YÖK kararıyla geçen yıl bahar dönemini öğrenciler uzaktan eğitim tamamladı. Ancak iki hafta önce akademik yıl başlarken, söz konusu fakülte ve yüksekokulun öğrencileri yerleşke içerisindeki farklı binalarındaki dersliklere kaydırıldı.

WhatsApp Image 2023-10-16 at 11.37.02

 Rektörlük, öğrenci İşleri Müdürlüğüne taşındı 

Şimşeklerin dansı tarihi aydınlattı Şimşeklerin dansı tarihi aydınlattı

Rektörlük ve yabancı diller yüksekokul için tamamen yıktırılması üzerine rektörlük, D. Ü Öğrenci İşleri Müdürlüğüne, yabancı diller yüksekokulu ise yeni hukuk fakültesi binaşına taşındı. Tıp fakültesinin arkasında yer alan adalet yüksekokulu da sonradan hukuk fakültesine taşındı. Ancak yüksekokulun taşınmasının depremle ilgisi bulunmazken, bu taşınmanın daha önce planlandığı öğrenildi.

Böylece hukuk fakültesi yeni binasında, hukuk öğrencilerinin yanı sıra yabancı diller yüksekokulu, eğitim fakültesi ve adalet yüksek okulu öğrencileri eğitim görürken. İktisadi ve İdari bilimleri fakültesinde ise ilahiyat ve edebiyat fakültesi öğrencileri ders alıyor.

WhatsApp Image 2023-10-16 at 11.37.56 (1)

Editör: Özgür Ayaydın