Diyarbakır'da 4 gün önce törenle açılan 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı yoğun ilgi görüyor.  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Grup tarafından organize edilen fuarda yoğunluk bugün adeta iğne atsan yere düşmez ifadesine uygundu.

WhatsApp Image 2023-11-18 at 16.44.40

Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı

Havanın kapalı vr yağışlı olacağı uyarısı dolayısıyla aileler kapalı alanmda yapılan fuara akın etti. Standları gezmekte zorlanan vatandaşlar, ihtiyaçları olan ürünleri satın aldılar. Bir çok ilin coğrafi işaret almış ürünlerinin sergilendiği fuarda, yöresel yemekler yapılarak tadım atölyelerinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

REKORA BUGÜNDEN ULAŞILDI

Geçen yıl 256 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı bu yıl şuana kadar gezenlerin sayıyı 300 bine ulaştı. Yarın akşam sona erecek fuarı yaklaşık 350 binin üzerinde kişinin geleceği tahmin ediliyor. Tahminin gerçekleşmesi durumunda  geçen yıla göre ziyaretçi sayısı 100 bin fazla olacak.

İSRAİL'İN SALDIRISI DOLAYISIYLA İRAN KATILMADI

Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen  57 ilden 168 firmanın yer aldığı ve Türkiye’nin yöresel eşsiz lezzetlerinin sergilendiği fuarın bu yılki onur konukları İran ve Erzurum'du.

Fakat İran firmaları, İsrail-Filistin savaşı nedeniyle fuara katılm göstermedi

Editör: Özgür Ayaydın