Diyarbakır'daki kasaplar belirlenecek haftanın bir gününde tatil yapmak istiyor.

Diyarbakır'da kasaplık yapan esnafın bir bölümü haftanın belirlenen bir gününde tatil yapmak istediklerini belirtirken, bir bölümü ise tatil yapılmasına pek yanaşmıyor. Bu da tatil yapmak isteyenlerle yapmak istemeyenler arasında anlaşmazlığa yol açtı.

Diyarbakır'daki kasaplardan İşözü Kasabı Nurettin İşözü, haftanın bir günü izin yapmak istediklerini, ancak bu talebe herkesin sıcak bakmadığını ifade ederek, şöyle dedi:

Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti

''Haftanın bir gününde bizler de izin yapmak istiyoruz. Her gün sabah erken işe başlayıp, akşam da saat 09 ya da 10'a kadar çalışıyoruz. Bu da bizi yıpratıyor. Ailelerimizle, çocuklarımızla yeterince zaman ayıramıyoruz. Sabah birlikte kahvaltı yapmayı özledik. Kahvaltı dahi yapamıyoruz. Bedenen oldukça yıpanıyoruz. Bu konuda herkesin uyacağı bir kararın alınmasını bekliyoruz.''

Diyarbakır'da Bu Sektör Çalışanları Tatil Sektörü

''ÇOĞUNLUK İSTEMİYOR''

Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Hacı Atlı cegamedya'ya yaptığı açıklamada, odaya kayıtlı 400 kasabın olduğunu söyledi.

Tatil konusunda bir kaç kez toplantı yaptıklarını ancak çoğunluğun bunu istemediklerini kaydeden Atlı, şöyle devam etti:

''Diyarbakır'da 150'ye yakın kasap haftanın bir günü tatil yaparak çalışmıyor. Biz tatil konusu ile ilgili toplantı yaptık. Ancak, çoğunluk kabul etmedi. Bir de şöyle bir durum var. Tatil ile ilgili karar alınsa dahi, alış veriş merkezlerindeki kasaplara müdahale edemiyoruz. Bizler de bir günün tatil olmasından ve kasapların da ailaleriyle vakit geçirmesinden yanayız. Ancak bunun çoğunluk sağlanarak alabilir. 

Atlı, fedederasyona da konunun iletildiğini, ancak yasal bir zorunluluk olmadığı için çoğunluğun karar vermesi gerektiğini söyledi.

Editör: EYYUP KAÇAR