Müzik otoritelerince ses tellerinin olağandan uzun, sesinin de   7.3 oktav olduğu belirtilen Cem Adrian, Diyarbakır'da hayranlarıyla buluşacak.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın 2004'de verdiği konserinde, "Cem Adrian, özel bir ses. Bastan koloratur sopranoya kadar uzanan yedi oktav yelpazesine sahip. Daha açık anlatmak gerekirse; aynı parçada, ardı ardına bas, bariton, tenor, alto, soprano, koloratur soprano seslerini çıkarabiliyor" şeklinde seyircisine takdim ederek,  Adrian'ın müzik yolculuğuna  koşar adımlarla  başlamasına neden olmuştu.

Kendine has üslubu,  ses rengi, besteci, söz yazarı  ve yorumcu kimliğiyle 'eşsiz bir yetenek" olarak tanımlanan Adrian, turne programı kapsamında bir kez daha  Diyarbakır'da  müzikseverlerle buluşacak.
Son yıllarda kendi bestelerinin yanı sıra "uzun ince bir yoldayım", Sarı Gelin" gibi dillerde olan türküleri de  yorumlayan Adrian,  15 Kasım çarşamba saat 20.30'da Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde hayranları için sevilen eserlerini seslendirecek.

“Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız” “Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız”

 Falcılıktan zirveye 

Babası esnaf, annesi ev hanımı olan ve Boşnak bir ailenin ikinci çocuğu olarak Edirne'de doğan Cem Adrian, müzik ile uğraşmaya ortaokul yıllarında başladı. İstanbul'a gelmeden önce, Edirne'de bölgesel yayın yapan bir radyoda 6 yıl   sunucu ve yayın yönetmeni olarak çalıştı.  İstanbul'da bir kafede falcı olarak çalıştığı sırada, sanatçı Demet Sağıroğlu ile tanıştı.
Sağıroğlu aracılığıyla Fazıl Say’a bir deneme kaydı gönderdi. Adrian'ın profesyonel şarkıcılık yolunda, Demet Sağıroğlu vasıtasıyla tanıştığı Fazıl Say  hayatının dönüm noktası oldu.
Say'ın davetiyle Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesine iki yıl özel öğrenci statüsünde eğitim aldı. Bilkent'te bulunduğu dönemde ses telleri muayene edilerek, ses tellerinin olağan ölçülerden çok uzun olduğu belirlendi.

Editör: Meral Özdemir