Bağdat'ta, Prag'da, Bursa'da, Kayseri'de, Çorum'da, Antakya'da, Diyarbakır'da ... Hemen her kentin kendine özgü dar sokakları var. Bu sokaklardaki genişlik kimi yerde 70, kimi yerde de 30 santimetreye kadar düşüyor.

Dar Sokaklar Bağdat 1

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 90 yıllık eski evler arasında yer alan, 30 santimetre genişliğindeki sokak, halk arasında bilinen "derbune" (daracık sokak) adıyla kadim başkentin en dar sokağı olarak kayıtlara geçmiş. Bağdat'ın eski semtlerinden Kesre'de bulunan sokağın genişliği ise yaklaşık 70 santimetre.

Dar Sokaklar Bağdat

Araştırdıkça dünyada benzerlik gösteren uzun, kısa, geniş ya da dar olmasıyla ünlü birçok sokak var. Prag’ın en eski semti olan Mala Strana’da bulunan yaklaşık 10 metre uzunluğundaki sokağın genişliği ise sadece 48 santimetre.

Dar Sokaklar 2 Prag

Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı

Bu sokağı diğerlerinden ayıran ise trafik ışıklarına sahip olması. Sokağın her iki ucunda İki trafik lambası var. Trafik ışıkları, sokağın dolu olup olmadığını gösteriyor.  Prag'ın bu dar sokağı kenti ziyaret eden turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. 

Dar Sokaklar 1 Prag

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde de dikkat çeken dar sokaklar var. Bunlardan biri Azizoğlu Mahallesi ile Melikahmet Mahallesi arasında, diğeri ise Cevatpaşa Mahallesi'nde bulunuyor. 

Dar Sokaklar 3

İki kişinin bir arada zor geçtiği sokaklar, görenleri şaşırtıyor. Cevatpaşa Mahallesi'nde bulunan sokağın adı da "Daracık" olarak resmi kayıtlara geçmiş. 

Dar Sokaklar 6

Diyarbakır'a gelen turistlerin zaman zaman önünde fotoğraf çektiği sokaklar, ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Dar Sokaklar 10

Dar Sokaklar 7Dar Sokaklar 11

Editör: HABER MERKEZİ