Özgür Ayaydın

20 yıl önce bugün İstanbul’dan kalkan RJ 100 tipi bir "Konya" adlı THY uçağının Diyarbakır Havalimanına inişi sırasında düşmesi sonucu 75 kişi yaşamını yitirdi. 

Whatsapp Image 2024 01 06 At 18.35.27

Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı

Uçaktan sadece Murat Karamutlu, Burak Altındağ, Celal Tokmak, Gencer Güneş ve  Aliye İl yaralı olarak çıkmayı başardı.

OYUNCU ALİ İL'İN ANNESİ

Kazada Şanlıurfa’da vefat eden yengesinin taziyesine katılmak üzere gelen oyuncu Ali İl’in annesi Aliye İl, korkunç kazadan mucize eseri kırık dahi olmadan kurtuldu.

Whatsapp Image 2024 01 06 At 18.45.26 (1)

Bugün çoğu kişi düşme ihtimali dolayısıyla hala uçağa binmekten imtina etse de İl, büyük cesaret gösterip kazanın ardından 3 gün sonra hastaneden çıkıp İstanbul’a seyahet etme cesareti gösterdi.

EN AZ 50 KEZ UÇAĞA BİNDİ

Uçağın düşmesinden sonra yaşananları her ayrıntısına kadar dün olmuş gibi hatırlayan İl, buna rağmen aradan geçen 20 yılda en az 50 kez uçakla seyahat etme cesareti gösterdi.

Kazada ölenlere çok üzüldüğünü, özellikle de Helin isimli kız çocuğundan çok etkilendiğini işaret eden İl, şöyle konuştu:

‘’Çok korkunç bir kazaydı. Uçağın inişe geçtiği anonsunun ardından büyük bir gürültüyle yere çakıldı. Uçağın kabini alevler içerisindeydi.  Sonra dışarı çıktım. Yardıma gelenler görsün diye elektrik direğinin altında bekledim. Bir asker beni fark edip geldi. Sonra ambulansla hastaneye götürüldüm.’’

UÇAĞA BİNİNCE HERKES ŞAŞKINLIK YAŞADI 

Hastanede sağlık kontrolünün ardından 3 gün gözlem altında kaldığını aktaran İl, şunları kaydetti:

‘’Kazada yaşamını yitirenlere çok üzülmüştüm. Hele de çocuk ve genç olanlar hep aklıma geliyordu. Bu nedenle ağrılarımı çok hissetmiyordum. 3 gün sonra uçakla İstanbul’a gittim. Uçağa binince herkes şaşkınlık yaşadı. Aradan bir kaç ay geçtikten sonra hasta olan ağabeyimin Şanlıurfa'ya gitmesi gerekiyordu. Yakınlarımın hiç biri uçağa binmeye yanaşmadı. (Ben ağabeyimle uçakla giderim.) deyince hepsi şok oldu. Korkmadan uçağa biniyorum ve tedirginlik yaşamıyorum.''

Editör: Özgür Ayaydın