Özgür Ayaydın

Diyarbakır'da son dönemde başta yerli olmak üzere turist sayısındaki artış, esnafın yüzünü güldürüyor. ''Bacasız fabrika'' olarak nitelendirilen turizm sektörü, şehirde otelden lokantaya kafeden hediyelik eşya satıcısına kadar çok sayıda farklı meslek koluna olumlu katkı sunuyor.

Kasım ayının sıcak geçmesi ve okullardaki ara tatil dolayısıyla özellikle hafta sonları Diyarbakır'ı ziyaret eden turist sayısında büyük artış oldu. 

Çok sayıda tarihi varlığa sahip Sur ilçesindeki esnafın bir çoğu, özellikle yeme içme ve hediyelik eşya satıcıları turistik hareketlilik dolayısıyla mesaisini değiştirdi. Daha önce özellikle hafta sonları işyerini açmayan esnaf, artık bugün de hizmet sunuyor. Bazıları ise pazar günü yerine hafta içinde tatil yapmayı tercih ediyor.

Whatsapp Image 2023 12 08 At 12.12.50

PAZAR YERİNE ARTIK ÇARŞAMBA KAPALI

Yaklaşık 50 yıldır Dörtayaklı Minarenin yer aldığı sokakta hizmet sunan ve tarihi ilçenin simge mekanlarından Mardin Kebapevi de mesai değiştirenlerden biri. Daha önce pazar günü kapalı olan lokanta artık pazar açıp, çarşamba günü hizmet sunmuyor.

İşletmeci Cihan Elhakan, turist sayısındaki artış sayesinde ağırladığı müşterilerin sayısında da yükselme olduğunu işaret ederek, ''Pazar günü tarihi mekanlar çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Gelenlerin yoğunluğu dolayısıyla pazar günü işyerimizi açmak durumunda kaldık. Turistlerden dolayı mesai değişikliği yaparak artık çarşamba günü kapalı oluyoruz. İşler de artış olunca esnafın bazıları da işçi sayısını artırdı.'' dedi.

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

Whatsapp Image 2023 12 08 At 12.12.15

Yaşanan yoğunluk dolayısıyla bir süre önce Gazi Caddesine hafta sonları araç girişi yasaklanmıştı.

Editör: Özgür Ayaydın