Diyarbakır’da, havaların soğumaya başlaması ile birlikte özellikle hastanelerin acil servisleri üst solunum yolu şikayetleri olan çocuklar ile dolmaya başladı. 

96a4ae6a-051f-4230-a72b-8d1bcd8a0042

“DİYARBAKIR’DA ŞU AN İÇİN BİR SALGIN SÖZ NONUSU DEĞİL”

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Asena, şu anda Diyarbakır’da bir salgının söz konusu olmadığını, özellikle mevsimsel durumdan dolayı üst sonum yolu şikayetlerin artığını söyledi. 

Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı

dr-muhammed-asena-uyardi-asi-olmayan-gebeler-risk-altinda-1024x575

“C VİTAMİNİ İÇEREN MEYVELER TÜKETİLMELİDİR”

Dr.Asena, insanların kapalı ortamda uzun süre kalmaması, bulundukları ortamı günde 20 dakika yara yarım saat havalandırması gerektiğini ifade etti. Bol bol sıvı tüketilmesi ve özellikle üst solunum yollarına etkisi literatüre giren C vitamini içeren meyvelerin tüketilmesini tavsiye eden Dr.Muhammed Asena, şöyle konuştu:

“ÇOCUKLAR İYİLEŞMEDEN OKULA GÖNDERİLMEMELİDİR”

“Toplu yerlerde uzun süre kalınacaksa maske kullanılabilir. Hastalık belirtileri gösteren çocuklar iyileşmeden kesinlikle okula gönderilmemelidir. Üst sonul hastalıkları damlacık ile bulaştığı için bu önemli bir durumdur. Çocuğun taşıdığı hastalığın bulaşıcılığı kaybolduktan sonra okula gönderilmelidir. Yetişkinler özellikle bu dönemde çocuklara dikkat etmelidir.”

Editör: Ferit Aslan