Ferit Aslan

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

Diyarbakır Havalimanındaki ısıtma sistemindeki arıza nedeniyle 3,5 aydır ısıtma sistemi çalışmıyor. Her gün binlerce kişi üşüyerek hizmet almaya devam edecek. 

-326Diyarbakır’da, 7 yıl önce bölgenin en büyük havalimanı olarak açılan ve 270 milyona mal olan Diyarbakır Havalimanı bugünlerde ciddi bir sorun yaşıyor. Günde ortalama 6 bin yolcuya hizmet veren ve yaklaşık bin kişinin çalıştığı Diyarbakır Havalimanındaki ısıtma sistemi 18 Eylül’den beri çalışmıyor. Söz konusu tarihte havalimanının bodrum katında bulunan iklimlendirme boruları konsülden kurtularak yere düştü. 

-327DÜN YAPILAN İHALE İPTAL EDİLDİ

Durumun Ankara’ya bildirilmesi ile uzman ekipler gelerek incelemelerde bulundu ve rapor hazırladı. Havaların soğuması dikkate alınarak doğrudan temin ile ihale yapılmasına karar verilirken, dün yapılan ihalede fiyatların yüksek olması nedeniyle iptal edildiği öğrenildi. 

-328Isıtma sistemi yaklaşık 3.5 aydır çalışmazken, havaların soğumasıyla günde ortalama 2 saatini uçuş için alanda geçiren vatandaşlar soğuktan adeta titriyor. Çalışan personellerinde odalarında elektrik ısıtıcısı ile ısınmaya çalıştığı öğrenildi. 

Konunun hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına hem de Devlet Hava Meydanları işletmesinin bilgisi dahilinde olduğu ve sorunu çözeceklerini belirttiği belirtildi. 

-329

“BÖLGENİN EN BÜYÜK HAVALİMANI”

Yolcular, yaklaşık 7 yıl önce büyük bir tören ile açılışı yapılan Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük havalimanının kısa sürede bu hale gelmesini anlamlandıramadıklarını belirterek, “Kenti ve bölgeyi gezmeye gelen turistlerin ilk adımı attığı yer havalimanı bu izlenim ile kentte gelmeleri olumsuz bir durumdur. Bakanlığın bu durumu acilen çözmesi gerekir” dedi.

VİP salonunu kullanan yetkililerinde ısıtma sisteminin çalışmaması nedeniyle yaşanan sıkıntıyı ilgili mercilere ilettiği ve Bakanlıktan kısa bir süre içerisinde çözüm sözü aldıkları öğrenildi.

Editör: Ferit Aslan