Aziz FİDANCI 

Diyarbakır, 28 Ocak 2024 - TMMOB İçmimarlar Odası Diyarbakır Şube'nin 2. Olağan Genel Kurulu seçimleri, bugün yapıldı. Seçim sonuçlarına göre, Diyarbakır Şube'nin yeni yönetimi Hüseyin Süleyman Doğan ve ekibi oldu, güven tazeleyerek ikinci dönem başkanlık görevine seçildi.

“Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız” “Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız”

Hüseyin Süleyman Doğan, daha önce TMMOB İçmimarlar Odası Doğu ve Güneydoğu Bölge Temsilciliği 1. ve 2. Dönem başkanlığı görevlerini yürüttü. Ayrıca, Diyarbakır Şube'nin kurucu başkanlığını üstlenen Doğan, içmimarlık alanındaki deneyimi ve liderlik yetenekleriyle biliniyor.

Yeniden seçilen Başkan Hüseyin Süleyman Doğan, içmimarlık mesleğinin hızlı şehirleşme süreçleriyle birlikte karşılaştığı dönüşümleri vurgulayarak, "Bugün insanlar, yaşam alanlarında fark yaratan tasarımlar görmek istiyor. İç mekanlarda estetik, ergonomi ve kullanıcı deneyimine odaklanan çözümler sunan içmimarlar, önemli bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor." şeklinde konuştu.

Hedefler belirlendi
Yeni yönetimin hedefleri arasında, kamu kuruluşları, kurumlar ve özel sektörlerde etik ve mesleki çıkarlar çerçevesinde meslektaşların haklarını savunmak bulunuyor. Ayrıca, içmimarlık hizmetlerinin yetkin içmimarlar tarafından denetimini artırmak, üyelerin bilim, teknik ve sanat alanlarındaki etkinliğini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlemek ve sektör firmalarıyla iş birliği yaparak marka eğitimini desteklemek gibi hedefler belirlendi.

Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Hüseyin Süleyman Doğan
Berfin Çetin
Serçin Çilem Tekin Ecer
Helin Aytin
Mustafa Timoçin
Merve Narin
Rozerin Pelda YURTDAŞ

Yedek liste ise şu isimlerden oluştu:
Zuhal Üstün Hoşgören
Neslihan Tan Elik
Sidaser Özbek
Meryem Tekin
Mizgin Ekmen
Hazal Koçyiğit
Aleyna Arslan
Yeni yönetim, görev süresi boyunca içmimarlık örgütlülüğünü arttırmak, meslek haklarını koruma, mesleki etkinlikler düzenleme ve sosyal sorumluluk projelerine katılma gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösterme planlarıyla hareket edecek.

Editör: Aziz Fidancı