Özgür Ayaydın

Tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra zengin mutfağıyla da ön plana çıkan Diyarbakır'ın "ciğer kebabı", yaklaşık 1.5 yıl öce Türk Patent ve Marka Kurumunca tescilledi. 

Tescillenme sayesinde ününe ün katan olağanüstü lezzete talep her geçen gün arttı.

Talep ile hayvan kesiminin aynı oranda olmaması dolayısıyla kebapta kullanılan ciğer fiyatının kilogramı son günlerde 500 liraya kadar yükseldi.

PORSİYONU 240 LİRAYA ÇIKTI

İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi

Bu fiyat artışı lokantalardaki Diyarbakır Ciğer Kebabının fiyatının hızla yükselmesine neden oldu.  

Diyarbakır’daki lokantalarda Adana Kebabının pozisyonu 220 liraya satılırken, Diyarbakır Ciğer Kebabı 240 liraya çıktı.

Ciğer8

İLK KEZ KEBABI GEÇTİ

Diyarbakır Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, tarihinde hep kebaptan daha düşük fiyata satılan Diyarbakır Ciğer Kebabının fiyatta ilk kez Adana Kebabını geçtiğini belirterek,’’Diyarbakır Ciğer Kebabı tescilin ardından çok yoğun talep görüyor. Kenti ziyaret edenlerin yüzde 80’ini ciğer kebabını tercih ediyor. Talep arzı aşınca fiyatı kebabı geçti.’’ ifadelerini kullandı.

MÜŞTERİNİN ÇOĞUNLUĞU CİĞER YİYOR

Onur Ocakbaşı İşletmecisi Vedat Günaydın, 40 yıl öncesine kadar müşterilerin kebap ve kuşbaşı ve dönere rağbet ettiğini, bu nedenle ciğer kebabını her lokantada satılmadığını söyledi.

O dönem ‘’fakir kebabı’' olarak nitelendiren Diyarbakır Ciğer Kebabına son yıllarda yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Günaydın, bunun ciğer fiyatını yükselltiğini söyledi.

Ciğer

Diyarbakır’daki lokantalarda günlük yaklaşık 6 ton ciğer tüketildiğini aktaran Günaydın, ‘’Lokantamızdaki müşterilerin yarısı ciğer kebabı, diğer yarısı ise Adana ve Urfa kebabı, pirzola, kuşbaşı ve döner tercih ediyor. Diyarbakır Ciğer Kebabı fiyatı tarihinde ilk kez Adana Kebabı fiyatını aştı.''

Editör: Özgür Ayaydın