Diyarbakır’da, 29 yıl önce bir kısmı askeri alan olan arazide yapılan İmam Hatip Ortaokulunun arazisi Milli Savunma Bakanlığının talebi ile “Askeri Alan” dan “Okul alanına” çevrildi. 

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesi Askeri Lojmanların bulunduğu alanda, 29 yıl önce yapımına önce ilkokul olarak başlanan Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu’nun yerleşkesinin yaklaşık 2 bin metre karelik alanı imarda askeri alan olarak ve tahsisi Milli Savurma Bakanlığına ait olan arazide yapıldı. 

16094409 20181015 134840MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI 1 YIL ÖNCE YAZI YAZDI

Yarısı İmarda askeri alan olarak belirlenen ve tahsisi Milli Savunma Bakanlığında olan arazideki okulun durumu ile ilgili Bakanlık, geçen yıl Diyarbakır Büşükşehir Belediye Başkanlığına yazı yazdı. Bakanlıktan gönderilen yazıda, şöyle denildi:

Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı

“Taşınmazın yaklaşık 1.898,38 metrekarelik kısmının Seyrantepe Lojmanlarının çevre emniyet duvarının dışında, Şehit Albay Güner EKİCİ İmam Hatip Ortaokulunun bahçe duvarı içinde kaldığının tespit edildiği, bahse konu alanın imar planı revizyonu yapılarak “İlkokul Alanı” na dönüştürülmesi ve imar durumuna göre taşınmazın ifraz edilerek Bakanlığımıza olan tahsisinin kaldırılmasının uygun olacağının değerlendirildiğinin.”

20085946 Whats App Image 2022 10 20 At 08.50.26 3BELEDİYE MECLİSİ KARAR ALDI

Milli Savunma Bakanlığının yazısına istinaden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, plan değişikliği yapılan alanın toplam büyüklüğünün 4.890,15 metrekare olduğu, belirtilen hususlar doğrultusunda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin uygun olduğu kanaatine vardı. Talebin, kamu yönetiminin temel ilkeleri, imar mevzuatı, imar planlarının temel ve genel ilkeleri, imar planları ve plan notları dikkate alınarak oy birliği ile kabul edildi.

Böylelikle yarısı askeri alanda yapılan Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulunun bulunduğu alan askeri alandan çıkarılarak, okul alanına çevrilmiş oldu. 

Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu, 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında Batıkent İlköğretim Okulu olarak eğitim ve öğretime açıldı. I.Kademede 1´er şube ile eğitime başlayan okula, 13 Ocak 1995 tarihinde Diyarbakır´ın Kulp ilçesinde bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Pilot Şehit Albay Güner Ekici´nin adı verildi. Okul,  2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildi. 

Editör: Ferit Aslan