Diyarbakır-Ergani karayolu üzerinde yer alan ve 19 bin kişinin çalıştığı 4 etaptan oluşan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesine (OSB)  yatırımcıların yoğun ilgisi üzerine 5. etap eklenmesi için bir süre önce çalışma başlatılmıştı.

Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin çalışmaları sonucunda 270 hektarlık alanın dahil edilmesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onay verdi.

Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti

Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 102. maddesi uyarınca 2 Aralık 2023 tarihinde onaylanan  Oyalı ve Kalkan mahalleleri sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 270 hektarlık “Organize Sanayi Bölgesi” olarak düzenlendi.

Adıyaman-Şanlıurfa-Diyarbakır Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde E-Plan Otomasyon Sisteminde ve internet (www.csb.gov.tr/iller/diyarbakir) sitesinde 30 (otuz) gün süre ile askıya çıkarıldı.

Sas1

35 BİN ÇALIŞAN OLACAK

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, CEGA Medya'ya OSB'de 250 yatırımcının arsa tahsisi için sıra beklediğini belirterek, ''2023 yılı itibari ile istihdam sayısı 19 bin olan Diyarbakır OSB’ de 5. etabımızın devreye girmesi ile birlikte istihdam sayımız 35 bin kişiye ulaşacak. 4. etaptaki fabrikalar 2024 sonu üretime başlayacak. 5. etap ise 2025 yılı sonunda tamamlanacak." dedi.

Editör: Özgür Ayaydın