Şimşeklerin dansı tarihi aydınlattı Şimşeklerin dansı tarihi aydınlattı

Ferit Aslan

Diyarbakır’da, seçimlerden sonra kayyım döneminde çalışan üst düzey bürokratlara istifa etmeleri, kurum değiştirmeleri yada başka görev almaları şartları sunuldu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde DEM Partili başkanların göreve başlaması ile kayyım dönemindeki daire başkanları ve genel sekreter yardımcıları bu görevlerden alınarak yerlerine geçici veya vekaleten atamalar yapılmıştı. 

1051641 1344129525.JpegBüyükşehir’den yayımlanan ilk genelge ile ikinci bir emre kadar ihale, ödeme, alım satım, kiralama gibi tüm iş ve işlemler durdurulurken, izinde bulunan personeller görevlerinin başına çağrılmış, izinler de iptal edilmişti. 

CEGA Medya’nın edindiği bilgilere göre, eş başkanlar ve yeni atanan üst düzey bürokratlar görevlerinden alınan eski genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarını çağırarak kendileri ile görüşme gerçekleştirdiler. 

50142Kayyım döneminde çalışan belediyenin üst düzey bürokratlarına, 31 Mart seçiminde seçilen yeni yönetim, 3 seçenek sundu. Genel Sekreter ve daire başkanlarına istifa etmeleri, kendilerine kurum bulup kurum değiştirmelerini ve bunları yapamamaları halinde ise kendilerine başka görev verileceği şartları sunuldu. 

Editör: Ferit Aslan