ÖZGÜR AYAYDIN

Üniversiteye niyetti, otele kısmet oldu.

Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı

Yeni Güneş Özel Eğitim ve Öğretim Kurumları İşletmeciliği AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Saka, CEGA MEDYA'ya yaptığı açıklamada, uzun süredir Diyarbakır'a ''Mezopotamya'' ismiyle vakıf üniversitesi açmayı hedeflediğini, bu amaçla bir süre önce kapanan Eflatun Koleji'ni satın aldıklarını söyledi.

Ancak mevzuatlarda yapılan değişikler dolayısıyla vakıf üniversitesi açma imkanın şuan için uygun olmadığını aktaran Saka, bu nedenle kolej binasının, kongre oteline çevirmek için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Saka, bu esnada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Maden Teknik Arama (MTA) ve Türkiye Petroller Anonim Ortaklığı'nın (TPAO),  Sur ilçesindeki eski hayvan pazarında yaptıkları sondaj çalışmasında 62 derece sıcaklıkta ve saniyede 40 litre suya ulaşması üzerine söz konusu kapalı okul kampüsünü termal otele dönüştürmek için çalışma başlattıklarını aktardı.

KENT EKONOMİSİ VE İSTİHADMINA EN BÜYÜK KATKI TURİZM  SEKTÖRÜ

32 dönüme sahip kampüsün 250 yatak kapasitli içerisinde 3 bin kişilik salon, fizik tedavi merkezi ve spor salonlarının yer aldığı termal otel şeklinde hizmete açılması için çalıştıklarını vurgulayan Saka, ''Bu otel, 350 kişinin istihdam edileceği Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük termal ve kongren oteli olacak. Diyarbakır turizmine ivme kazandıracak. Projemiz aynı zamanda o bölgede yeni termal otel kurulmasına da vesile olacak. Kent turizmine bu şekilde yüzde 15 artırabiliriz. Diyarbakır ekonomisine ve istihdamına en hızlı katı turizm sektöründen geliyor. Diyarbakır'a vakıf üniversitesi kurma çabamız sürecek.'' dedi.

WhatsApp Image 2023-10-20 at 11.27.55 (1)

350  KİŞİ ÇALIŞACAK

Saka, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi'nin bu projede kendilerine büyük destek sunduğunu vurgulayarak, ''80 bin metrekare kapalı alanın yer alacağı otelde ilk etapta 350 kişi istihdam edilecek. Bu yıl içerisinde inşaat ruhastını alıp çalışmaya başlamayı hedefliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Editör: Özgür Ayaydın