Ferit Aslan

Diyarbakır’da, daha çok geçmiş yıllarda sürekli gündeme gelen ve vatandaşların canını yakan “Bıçak parası” uygulamasının yeniden artması üzerine Eğitim Araştırma ve Üniversite Hastanelerine yönelik soruşturma başlatıldı.

-190Diyarbakır’daki devlet ve üniversiteye ait hastanelerde özellikle yapılan cerrahi müdahalelerde yasal olmamasına rağmen istenen, “Bıçak parası” vatandaşın yanı sıra hastane yöneticilerini adeta çileden çıkardı.

CEGA Medyaya konuşan ve adını vermek istemeyen bir hastane yöneticisi, bununla baş etmek için vatandaşların şikayetçi olması gerektiğini ancak, şikayet olmadığı için bir işlem yapamadıklarını söyledi. Bu zor koşullarda vatandaşların kendilerine istenen paranın miktarının düşürülmesi için geldiğin, ancak tüm ısrarlarına rağmen şikayetçi olmadıklarını ifade etti.

-191

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yasal olmayan para trafiği ile ilgili Savcılığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dicle Üniversitesi hastanesinde bazı kliniklerle ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Söz konusu soruşturmaların Beyin Cerrahi, KBB, Ortopedi ve Plastik cerrahiden vatandaştan istenen 8 bin ile 100 bin lira arasındaki yasal olmayan para trafiğini kapsadığı öğrenildi.

Daha öncede savcılık Bismil Devlet Hastanesi ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde yapılan estetik operasyonlar ve medikal malzeme ile ilgili soruşturma başlatılmıştı. Şu anda Üniversite ve yine Eğitim Araştırma Hastanesinde başlatılan soruşturmanın aynı konular ile ilgili bağlantılı olduğu öğrenildi.

Ameliyathane Operationroom Hospital MarmarisHASTANE YERİNE ÖZEL MUAYENEHANEDE TEDAVİ

 Özellikle Dicle Üniversitesi Hastanesinde bazı öğretim üyelerinin hastanede bulunmaları gereken  saatlerde dışarıdaki özel muayenehanelerinde olduğunun da tespit edildiğini söyleyen yönetici, “Ancak, yasal olarak sadece uyarı cezası veriliyor. Başka bir şey yapılamıyor. Bunlarla ilgili bir düzenleme yapılması gerekir. Burada devletten maaşını alıyor ama mesaisini dışarıda özel hastaya bakmaya ayırıyor” dedi.

Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı

Diyarbakır Tabip Odası yetkilileri ise, geçmiş yıllarda çokça gündeme gelen “Bıçak parası” uygulaması ile ilgili kendilerine de bir şikayetin gelmediğini, bu zor ekonomik koşullarda hekimlerin böyle bir davranış içerisine girmelerini tasvip etmedikleri gibi sisteminde buna yol açan sorunları ile mücadele ettiklerini söyledi. 

Editör: Ferit Aslan