Ferit Aslan

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde daha önce Belediye tarafından yaptırılan ve kayyım tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına devir edilen  kütüphaneden sonra bir yenisi daha Ocak ayında açılıyor.

-157

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Diyarbakır il Halk Kütüphanesinin deprem nedeniyle kısa bir süre önce boşaltılıp kapatılması, ilgiliyi Kayapınar ilçesinde Belediye tarafından yaptırılan Kütüphanelere yoğunlaştırdı. 2014 yılında Mahabat Bulvarı (75 metnelik yol) üzerinde Belediye tarafından yaptırılan iki kütüphane, kayyım tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına devir edilmişti. Aziz Sancak ve Fuat Sezgin adı verilen iki kütüphaneler şu anda aktif olarak faaliyet yürütürken, Kayapınar belediyesi bir yeni Kütüphane daha yaptırdı.

-158

Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler

Mahabat Bulvarı ve Nazım Hikmet caddesinin kesiştiği ana yol üzerinde 5 bin 400 metre karelik alana yaptırılan kütüphanenin de Ocak ayında açılması bekleniyor. Şu anda çevre düzenlemesi ve mobilya düşmesi yapılan kütüphanenin açıldıktan sonra Belediye de mi kalacağı, daha önceki gibi Kültür ve Turizm Bakanlığını mı verileceği yoksa Milli Eğitim Müdürlüğüne mi devir edileceği belirsiz.

-159

YENİ KÜTÜPHANENİN ÖZELLİKLERİ

Daha ismi konulmamış olan kütüphane, 344 kişilik çok amaçlı etkinlik salonu, seminer salonu ve grup çalışmalarına uygun kütüphanelerle toplamda 400 öğrenciye eş zamanlı olarak hizmet verebilecek kapasitede. KPSS, YKS, LGS, TUS, DUS gibi sınavlara hazırlanan öğrencilerden öğretmenlere, her yaş ve kesimden Diyarbakırlı vatandaşlara kadar geniş bir kesime hizmet sunması hedefleniyor.

Editör: Ferit Aslan