Ferit Aslan

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin en iyi bulvarından biri sayılan Mahabat Bulvarı (75 metrelik yol)’un son 10 yıldır hiç asfaltlanmadığı, sadece yamalar gördüğünü biliyor muydunuz?

2Bacf84Db2D4Ba090Fad5D40C0271C0F

Diyarbakır’da, Elazığ ve Şanlıurfa karayollarını birbirine bağlayan ve geçmişte kentte çevre yolu yapılmadığı için çevre yolu olarak kullanılan Mahabat Bulvarı asfaltının en az 10 yıldır yenilenmediği belirtildi. Kamuoyunda, 75 metrelik yol olarak ta bilinen bulvarın, en son 2014 yılında kısmi asfaltlandığı ve ondan sonra hiç bir şekilde bazı yerlerinde çökme ve çatlaklar olmasına rağmen bu bulvarın asfaltının yenilenmemesi dikkat çekti.

Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi

Diyarbakirda Aralarinda Is Adamlarinin Da Oldugu C 1629281726676Diyarbakır Büyükşehir ve merkez belediyeleri 2016 yılından beri kayyım ile yönetilirken, kayyımlar zamanında yeni açılan bulvar ve yolların asfaltlarının sürekli yenilenmesine rağmen Türkiye’nin en iyi bulvarları arasında gösterilen Mahabat Bulvarının asfaltlanmaması tepkilere yol açtı. 

Yolyol Cdk G Cover.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, sosyal medya hesabından Türkiye’nin en iyi bulvarları diyerek paylaştığı Kayapınar’daki bulvarın başında yer alan ve görüntüleri paylaşılan bulvarın, yoluna 10 yıldır yamalar dışında neden dokunulmadığına dair bir açıklama yapılamıyor. 

C S I D J K W A A IjkwwKentin çok önemli bir vitrini olan ve genişliği ile kentin gelişen Kayapınar ilçesindeki trafik yükünün önemli bir bölümünü üstlenen Mahabat Bulvarının zamanında HDP’nin devamı olduğu belediye tartından yapıldığı için bakım yapılmadığını iddia ediliyor. 

Editör: Ferit Aslan