Ferit Aslan

Soğuk havaların etkisini artırdığı son bir ayda Diyarbakır’da, bir lisede yüzlerce öğrencinin okulun kalorifer sisteminin bozuk olması nedeniyle 1 aydır soğuktan titreyerek eğitim gördüğü ortaya çıktı.

-186Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Süleyman Demirel Eğitim Kampüsünde bulunan Yolaltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin son bir aydır kalorifer sisteminde çıkan ve 1 ay giderilmeyen sorun nedeniyle yüzlerce öğrenci soğukta adeta titreyerek eğitim gördüğü ortaya çıktı. Düşük voltaj uyarısı veren ve sıkıntısı 1 ayda çözülmeyen sorun nedeniyle çocukların kalın kıyafetler giyip okulda eğitim görmeye çalıştığı belirtildi.

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

-187

VELİ, “ÖĞRENCİLER OKULA BATTANİYE İLE GİDİYOR”

CEGA Medyaya ulaşarak mesaj gönderen bir veli, “Ben Diyarbakır’da bir okulun haber olmasını öğrenciler açısından çok çok faydalı ve gerekli görüyorum. Tam 4 haftadır Yolaltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (Forum AVM karşısı Süleyman Demirel kampüsü) ısınma yok. Kaloriferler yanmıyor. Öğrenciler okula battaniye ile gelirken idarecilerin odaları ful klimalı. Okulun durumu ve idarecilerin bu tutumu basına yansırsa  belki çözüm hızlanır” dedi.

-188YETKİLİLER DOĞRULADI VE “SORUN ÇÖZÜLDÜ” DEDİ

CEGA Medya’nın ulaştığı yetkililer ise, yaşanan ve öğrencilerin bir ay soğukta eğitim görmesine neden olan sorunu doğrulayarak, “Kaloriferlerimiz geçen haftadan beridir yanıyor. Düşük voltaj uyarısı veriyordu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Regülatör alarak aktı, sorun çözüldü. Şu anda sıkıntı yoktur” demek ile yetindiler.

Editör: Ferit Aslan