Diyarbakır'ın bu bahçesinde, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor'un yaptığı maçlarla şölen havası esti.

Diyarbakır Yenişehir İlçesi'ndeki İnaloğlu ve Kışla Caddeleri arasında yer alan ve 1964 yılında tamamlanan Atatürk Stadyumu, dört yıllık bir çalışmanın ardından 1964 yılında tamamlandı. 

Tahta tribünlü, tel örgülü ve toprak zeminden oluşan 12.963 kişilik bir seyirci kapasitesine sahip stadyum, 2016 yılına kadar takımları ağırladı.

Ağırladığı takımlarla kente dinamizm katan stadyum, 1999-2000 Türkiye Kupası final maçı olan Antalyaspor—Galatasaray maçına ev sahipliği yaptı. 2000 yılında ışıklandırıldı ve oynanan ilk gece maçında Diyarbakırspor, Şanlıurfaspor'u 3-0 mağlup etti. 

TÜRKİYE'NİN BÜYÜK TAKIMLARINI AĞIRLADI

Diyarbakır'daki Bu Bahçede Galatasaray Ve Fenerbahçe Top Koşturdu11

Kente dinamizm katan stadyumda yapılan maçlar adeta şölen havasında geçerdi.  Özellikle birinci ve süper ligde top koşturan Diyarbakırspor'un maçlarını çevre il ve ilçelerden gelenlerde izledi. Diyarbakırspor; kentin yanı sıra bölgenin de takımı konumundaydı.

Atatürk Stadyum'nda, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi Türkiye'nin dört büyükleri ve bir çok birinci lig, süper lig takımları da ağırlandı.

MİLLET BAHÇESİ OLDU

S T A D221111

Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler

Yıllarca her maçta adeta coşku selinin aktığı Atatürk Stadyumu'nun 52 yıl süren yolculuğuna ekim 2016'da son noktayı koydu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oluruyla  yerleşkede yer alan Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu, atış poligonu, Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü idare binası, halı saha, oto yıkama, kafeler ve stadın altında bulunan oto galerilerinin ekim 2016'da yıkılmasıyla ortaya çıkan alana Millet Bahçesi yapıldı. 

Maçlarla coşkunun yaşandığı bu bölge şimdi de Millet Bahçesi olarak vatandaşlara hizmet veriyor.

Millet Bahçesi1111

Editör: Meral Özdemir