Burası Diyarbakır'ın en lüks semtlerinden biri olan merkez Kayapınar İlçesi. Yeni yapılan kaldırımlarda engelli rampası da düşünülmüş. Hem engelliler hem de çocuklu aileler bu kaldırımları sıklıkla kullanıyor. 

Ancak zaman zaman ortaya çıkan bu görüntüler, hem engellilere hem de çocuklu ailelerin zor anlar yaşamasına neden oluyor. Diyarbakır'ın en işlek caddelerinden birine sürücüler tarafından araçların böyle gelişi güzel parkedilmesi tepkilere neden oldu. Bir çok vatandaş, düşüncesiz sürücülerin vurdum duymaz tavrı yüzünden bir çok engelli ve çocuklu ailenin mağdur olduğunu belirterek, "Malesef bu görüntüleri, Diyarbakır'ın her semtinde sıkça görmeye alıştık. Tüm uyarılara rağmen sürücüler araçlarını gelişi güzel park etmeye devam ediyor. Denetimde olmayınca engelli rampaları saatlerce böyle kapalı kalabiliyor. Yetkililerden isteğimiz, bu konudaki denetimleri arttırsınlar. Trafikte de ciddi sorunlar yaşıyoruz. bir çok araç trafiği tıkayacak şekilde park ediliyor. Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz."dediler. 

Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde açıklama yapan bir çok engelli, en büyük sorunlarından biri olarak engelli rampalarının önüne gelişi güzel park edilen araçları göstermişti. 

Kaynak: Haber Merkezi