Özgür Ayaydın/Özel Haber

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Dicle Üniversitesi, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ve KOSGEB’in destekleriyle yapılacak 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.

Fuar, geçen yıl 257 bin ziyaretçi ile rekor kırmıştı. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, geniş bir yelpazede sergilenen yöresel ürünlerin markalaşma ve coğrafi işaret tescil süreçlerinde bilinirliklerini artırmak ve yeni pazarlara açılma konusunda da önemli bir buluşma noktası. Fuar, aynı zamanda sektördeki gelişme ve yeniliklerin topluca sergilendiği, yeni bayilik girişimleri ve ihracat imkânlarının yaratıldığı bir ihtisas ortamında katılımcı firmalar ile sektör profesyonellerini aynı çatı altında bir araya getirmeyi hedefliyor.

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

WhatsApp Image 2023-11-06 at 23.08.55

Bölgenin Gastronomi Turizmine önemli katkılar sunacağına inanılan ve Adana’dan Adıyaman’a, Afyon’dan Ankara’ya, Aydın’dan Batman’a, Bitlis’ten Bursa’ya, Çankırı’dan Çorum’a, Denizli’den, Elazığ’a, Erzincan’dan, Erzurum’a, Hatay’dan İzmir’e kadar birçok ilin katılımı ile 6 gün boyunca Türkiye’nin yöresel eşsiz lezzetlerini sergileyecekleri fuarın bu yılki onur konukları ise İran ve Erzurum olacak. İran ve Erzurum mutfağına özgü yöresel yemekler yapılarak tadım atölyelerinde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Fuar, Diyarbakır Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışması ile renklenecek. Alanda ünlü şefler, gurmeler, akademisyenler ve bloggerların da içinde yer alacakları yemek atölyeleri, söyleşiler ve daha birçok alanda etkinlikler yapılacak.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 23.09.34

Fuar, 14 Kasım Salı günü saat 12:00 de kapılarını açıyor.

Fuar Kapsamında, bakliyat, hububat, baharat, yağ, et ve et ürünleri, unlu mamuller, katkı malzemeleri, çikolata, şekerleme, dondurma, süt ve süt ürünleri, kahve, çay ve ekipmanları, kahvaltı ürünleri, donmuş gıdalar, kuru gıdalar ve  konserve ürünlere yer verilecek.

Fuarı, 14-15-16-17-18 Kasım 2023 tarihlerinde /10:00---19:00

19 Kasım 2023 tarihinde ise /10:00 –18:30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Editör: HABER MERKEZİ