Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler

Diyarbakır'da, gözler 74 gün sonra yapılacak oyan yerel seçimlere çevrilmişken, merek edilen konuların başında iktidar partisinin kimi büyükşehir adayı olarak göstereceğiydi. Yarın kamuoyuna duyrulması beklenen ismin AFAD eski Başkanı Mehmet Halis Bilden olduğu belirtildi. 

Diyarbakır'da, AK Parti aday başvuruarını alırken, büyükşehir için sadece Mehmet Halis bilden başvuru yapmıştı. bilden'in dışında kimsenin başvuru yapmaması, Bilden'in kesin aday alacağı kanaatini güçlendirirken, AK Parti daha sonra kamuoyu yoklamaları ve ankmetleri yaptı. 

C B O Ztr Xg A Em4KkAK Parti Diyarbakır il teşkilatı Beştepe'de kimi belediye başkan adayı olarak görmek istediğine dair temayül yoklaması yaparken, son olarak telefon anketi ile Diyarbakır'da 4 isim için yoklama yapıldı. 

AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Mehmet Halis Bilden ve eski il başkanları Muhammed Akar ile Mehmet Şerif Aydın'ın isimleri üzerinde kamuoyu yoklaması yapıldı. 

Thumbs B C 4131E3Cfe35212Ed4Debeacbfc04736B

CEGA Medya AK Partinin yarın açıklayacağı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mehmet halis bilden olduğunu öğrendi. 

Editör: Ferit Aslan