Ferit Aslan

DEM Partinin dün resmen ilan ettiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Doğan Hatun, “Diyarbakır’ın çarşı pazar dilini Kürtçe yapacağız” dedi. 

Diyarbakır’da, DEM Parti dün belediye eş başkan adaylarını tanıtırken, Diyarbakır’ın Büyükşehir adayları ise Serra Bucak ve Doğan Hatun olarak açıklandı. Doğan Hatun adaylığının parti tarafından resmi olarak açıklanmasından sonra ilk açıklamasını CEGA Medya’ya yaptı. 

Dem Adaylar 3“KÜRTÇE TABELALARDAN BAŞLAYACAĞIZ”

Göreve gelir gelmez önce kayyımları göndereceklerini söyleyen Hatun, milyonlarca insanın konuştuğu ana dilleri Kürtçeyi sokak dili yapacaklarını söyledi. Bu iş için esnaflarla görüşeceklerini ve çarşı pazar dilini Kürtçe yapmak için tabelalardan başlayacaklarını söyleyen Hatun, “Eğer çarşıda pazarda esnafımız ana dilimiz Kürtçe konuşursa herkes Kürtçe konuşur. Bizim için Kürtçe çok önemli bir konudur” dedi. 

Buyuksehir Aday 1“SANAT VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE ÖNCELİK VERECEĞİZ”

Kürtçe için belediyenin üzerine ne düşerse bunu yerine getireceğini de söyleyen DEM Parti Büyükşehir Belediye eş başkan adayı Doğan Hatun, daha sonra yıllardır kayyım yönetimi nedeniyle yapılamayan sanat ve kültürel etkinliklere de yönelik çalışmalar öncelik vereceklerini de söyledi. 

“ÖNCELİĞİMİZ HALKIN TALEP, BEKLENTİ VE SORUNLARI OLACAK”

Doğan Hatun, orta vadeli çalışmalarda ise öncelikle halkın istek ve taleplerine yanıt olacaklarını ifade ederek, “Halk toplantılarında halkımızın bizden istek ve talepleri olmuştu. Bunlara da öncelik vereceğiz. Halkımız ile birlikte belediyeleri yöneteceğiz” diye konuştu. 

“Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız” “Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız”

5720“KAYYIM KAYGISI VE KORKUSU YOKTUR”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkan adayı Doğan Hatun, kayyım kaygısı taşıyıp taşımadıkları ile ilgili soru üzerine ise, “Hiç bir kaygı ve korku taşımıyoruz” dedi. 

Editör: Ferit Aslan