Yüzlerce üyesi olan Diyarbakır Dernekler Platformu, kentin sorunlarına dikkat çekmek ve çözümünü hızlandırmak için çalışma başlattı.

Diyarbakır'da faaliyet yürüten, aralarında Bingöl, Çüngüş,  Dicle, Hazro, Mazıdağı, Lice ve Şırnak'ın bulunduğu ve  yüzlerce üyeli 15 hemşehri derneği güç birliği yaparak biraraya geldiği Diyarbakır Dernekler Platformu, kentte trafikten, asayişe kadar bir çok sorunun çözüme kavuşması için  yetkililerle görüşme trafiği başlattı.

“Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız” “Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız”

19D80Afb 468B 4747 Be1D Fe4C3Cb7E9Ec

Diyarbakır Dernekler Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Karahanoğlu, CEGA MEDYA'ya yaptığı açıklamada, platform olarak bugüne kadar bir çok toplumsal sorunun çözümüne katkıda bulunduklarını belirterek, kent sorunlarının dile getirilerek çözümüne katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Bu kapsamda 1981 yılında hizmete sunulan  Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri'nin günümüz koşullarına artık  cevap veremediğini, konunun çözümü için DÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Karakoç ile görüştüklerini anlatan Karahanoğlu, şunları söyledi:
"Hastane artık günümüz koşullarına cevap verememekte. Yapı çok eskidi.Bu amaçla rektörle görüştük. Kendisi de bu konudan muzdarip olduğunu söyledi. Fon bulunması durumunda yeni bir hastane yapabiliriz dediler. 
Kentimizde çok ciddi bir trafik sorunu var. Bununla ilgili Karayolları Bölge Müdürü ile görüşeceğiz. Ayrıca, siyasetçilerle görüşüp Diyarbakır'da var olan bölge müdürlüklerinin yeniden Diyarbakır'a geri kazandırılmasını isteyeceğiz.
 
Diyarbakır konumu itibariyle öteden beri bölgeye hitap etmiş bir şehir. Sorun yerinde çözülmeli. Bu uzun zamandır yapılamıyor."

"SORUNLARI GÖZMEZDEN GELEMEYİZ"

Karahanoğlu, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü ile görüşmeyi planladıklarını, asayiş sorunlarının her geçen gün arttığına  dikkat çekerek, "Artan asayiş sorunlarımız çok fazla. Gasp, uyuşturucu, hırsızlık gibi Gece Bağlar ilçesinde halk belli bir saatten sonra kendilerinin aktarımıyla (güvenli olmadığı için dışarı çıkamıyoruz) diyorlar.  Bu sorunları dile getirip hep birlikte çözüm arayacağız" dedi.

Özellikle Bağlar ilçesinin bir çok sorunla karşı karşıya olduğunu, güvenlik meselesinin yanı sıra yerinde dönüşüm ile ilgili mağduriyet yaşayan ilçe sakinleri ile ilgili  görüş ve önerilerini ilgililere aktaracaklarını belirten Karahanoğlu, şöyle dedi:
"Diyarbakır'da yaşayan bireyler olarak bu kente borcumuz var. Sorunları görmezden gelemeyiz. Gözümüzün önünde  toprak, insan, iklim, suyumuz kayboluyor.  Kentimize sahip çıkıyoruz. Sorunları tespit edip ilgili yetkililere aktarıp, buna çüzüm üretmelerini istiyoruz. 
Biz 15 hemşehri derneğinden oluşan platform olarak gördüğümüz sorunları aktarırken,  ilgililere (siz de bizden destek isteyin). Siyasetçilerle görüşelim, Ankara'ya gidelim gerekirse meclise gidelim. Sorunların çözümünde birlikte ne yapılması gerekiyorsa yapalım.   Sorunların çözümünde ortaklaşalım. 
Sorunu iletme ve çözümünü isterken siyaset üstü bir yaklaşımımız var. Bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Kentin tüm dinamikleri ile görüşeceğiz. Partilerin il  başkanları ile de randevu alıp görüşeceğiz."

25807F0E Fa6C 4Ca9 8A6B 04C0Aaab9392

TAZİYE EVLERİNDEKİ YEMEK İKRAMI  

Platform Genel Sekreteri  Nusret İla,  da  2010 yılında Diyarbakır'daki hemşehri dernekleri olarak bazı toplumsal sorunların çözümü için platform çatısı altında bir araya geldiklerini anımsattı.
Vatandaşın daha çok sosyal ihtiyaçlarıyla ilgilendiklerini, gönüllülük esasıyla çalışma yürüttüklerini ifade eden İla, "Taziye evi temini, kan ihtiyacı, cenaze arabası temini, sorunlu aileleri barıştırma gibi bir çok faaliyetimiz. var. En önemli çalışmalarımızdan biri  daha önce taviye evlerinde verilen 2 öğün yemeğin tek öğüne indirdik. Yemek verilmesi işleminin tamamen kaldırmaya çabalıyoruz" diye konuştu.
 

Editör: Meral Özdemir