Yazları Hazar gölünde, kış mevsiminde ise İzmir’deki oğlunun yanında kalan 102 yaşındaki Yasin dede, Diyarbakır’dan İzmir’e giderken Havalimanını adeta karıştırdı. 

WhatsApp Image 2023-11-19 at 13.18.47

Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi

Diyarbakır Devlet Demiryollarından emekli olan ve resmi kayıtlara göre 102 yaşında olan Yasin Balıkçı, yaz mevsimine Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Plaj köyündeki evinde, kışları ise İzmir’de oğlunun evinde kalarak yaşamını sürdürüyor. 

Son yıllarda sadece görme bozukluğu ilerleyen Yasin dede, önceki gün gazeteci oğlu Faruk  Balıkçı’nın refakatinde uçak ile İzmir’e gitti. 

OĞLU, YASİN DEDEDEN AYRILDI

Uçak İzmir’e inerken, kabin görevlileri Yasin dedeye oğlunun refakat edemeyeceğini, kendilerinin Yasin dedeyi tekerlekli sandalye ile çıkışa kadar getireceklerini söyledi. Faruk Balıkçı, babasının yanında ayrılmama ısrarı sonuç vermeyince Yasin dededen ayrılarak çıkışa gelip kendisini beklemeye başladı. 

WhatsApp Image 2023-11-19 at 13.18.48

Çıkışta yaklaşık 1 saat bekleyen ve tüm yolcuların çıkış yaptığını ancak babasının getirilmediğini gören Faruk Balıkçı’yı görevliler acil bir şekilde içeriye çağrıldı. İçeriye giren Balıkçı babasının, “Faruk, Turgut, beni kaçırıyorlar” diye bağırdığını ve kendisine durumu anlatan görevlileri bastonu ile kendisine yaklaştırmadıklarını gördü. 

foto-galeri_1575451608

“BENİ KAÇIRIYORLARDI”

Yasin dede, oğluna kendisini kaçıracaklarını, parasını alacaklarını kendisini görmeyince gözleri de görmediği için paniklediğini söyledi. Yasin dedenin ilk kez oğlundan ayrılması ve gözlerinin görmemesi nedeniyle havalimanını ayağı kaldırıp görevlilere zor anlar yaşatması, oğlunun yanına gitmesiyle son buldu. 

Editör: Ferit Aslan