EVE MELODİKA GİRİNCE YETENEK ORTAYA ÇIKTI

Babası esnaf olan 9 yaşındaki ilkokul 3. sınıf öğrencisi Dılda Nur Korkut,  müzikteki başarısı ve dehasıyla geleceğin dünyaca ünlü piyanisti olma yolunda başarı basamaklarını adeta koşarak çıkıyor.

Daha 4.5 yaşındayken ilk müzik aletiyle tanışması, orta okulda okuyan ablasına müzik dersinde kullanmak üzere zorunlu olan melodikanın alınmasıyla başladı. 

Ablasının melodikasından üflediği  seslerin etkisinde kalan Dılda, onun okula giderken evde bıraktığı müzik aletini sık sık eline alarak çalmaya başladı. İlk günlerde annesi, kızının merak ettiği için elinden düşürmediği melodikaya zaman içerisnde büyük ilgi gösterdiğini ve duyduğu müzik parçalarını başarıyla çaldığını fark etti.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 09.19.49

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

Annesi bunun üzerine Dılda'yı özel bir müzik kursuna götürürken, müzik hocaları da kısa sürede Dılda'nın çok özel bir yeteneğe sahip olduğunu tespit etti. Öğretmenlerinin hediye ettiği piyanoyla evde çalışmaya başlayan küçük Dılda'nın çekilen videoları ünlü orkestra şefi ve piyanist İbrahim Yazıcı'ya iletildi. Yazıcı da Dılda'nın çok yetenekli olduğunu vurguladı.

DÜNYADA GÖRÜLEN NADİR YETENEK

Piyano Öğretmeni Batuhan Göçli CEGA Medya'ya yaptığı açıklamada, Dılda ile kısa bir süre önce çalışmaya başladığını belirterek, ''Geldiği gün çok büyük yeteneğe sahip olduğunu gördük. Dünyada nadir görülen bir yetenek. 6 seviyede hazır ve müthiş bir müzik zekası var. Çok büyk kapasiteye sahip olduğu için gelecekte bir Johann Sebastian Bach veya Fazıl Say olabilir. Onu uluslararası seviyeye taşımak istedik, Bu şekilde yönlendirmeye başladık.'' dedi.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 09.25.21

EN YÜKSEK PUANI ALDI

İngiltere'deki Trinity Londra Kolejinin Grade 5 Piyano Yarışması  Türkiye'den video görüntüsü ile katılan 100'ü aşkın öğrenciden sadece Dılda ile bir öğrencinin sınavı geçme başarısı gösterdiğini aktaran Göçli, ''Dılda Türkiye^den katılan 100'ü aşkın öğrenci arasında en yüksek puanı aldı. Şimdi aynı kolejin seviye 6 sınavına hazırlıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''GÜNDE 5 SAAT PİYANO ÇALIYORUM''

Piyano çalmayı çok sevdiğini belirten Dlıda ise, ''Hayalim uluslararası çapta iyi bir piyanist olmak. Evgeny Grinko, Fazıl Say, Karsu  Dönmez ve İbrahim Yazıcı'yı örnek alıyorum. Bunun için çok çalışıyorum. Okuldan dönünce ödevlerimi bitirip, yemek yedikten sonra piyanonun başına geçiyorum. Günde 5 saat piyano çalıyorum.'' dedi.

Editör: Özgür Ayaydın