Diyarbakır’da yıllardır ihtiyaç duyulan derslik sayısını artırmak ve dersliklerdeki öğrenci sayısını düşürmek için merkez ilçeye 14 okul ve 1 Atölye yapılıyor. 

Millî Eğitim Bakanlığı, okullar arası başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için merkez Yenişehir ilçesinde adeta yapı anlamında eğitim seferberliği başlattı. 

Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti

1197

Daha önce yatırım programına alınan ve inşaatlarına başlanan 14 okul ve 1 Atölyenin hepsi bu eğitim öğretim yılı sonunda bitirilip hizmete açılacak. 

OKULLAR, YENİ YERLEŞİM BİRİMİNE YAPILIYOR

Yenişehir ilçesini eğitim üssü haline getirecek olan bu okulların çoğu yeni yerleşim yeri olan Üçkuyu mevkiinde bulunuyor. 15 inşaattan 1 tanesi Mesleki Teknik Anadolu lisesi için atölye, geri kalan 14 yapının tamamı ise ana okul, ilkokul ve ortaokul olacak. İnşaatların ortalama yüzde 80’inin tamamlandığı öğrenildi. 

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde yık-yap kapsamında daha önce yıkımı yapılan 2 ilköğretim okulu da yeni eğitim ve öğretim sezonunda hizmete girecek. Okul öncesi eğitime erişimi artırmak amacıyla 2023 -2024 Eğitim Öğretim yılı sonuna kadar 4 yeni anaokulunun yapımı bitecek ve hizmete girecek.

yenisehir-nerede-yenisehir-ilcesinin-nufusu-yuzolcumu-ne-kadar-yenisehir-ilcesi-hangi-ile-bagli-6671-webp

5 YAŞ GRUBUNDA OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 90’NIN ÜZERİNE ÇIKACAK

Bu yatırımlar ile birlikte, 5 yaş grubunda yüzde 80 olan okullaşma oranı kısa sürede yüzde 90'ın üzerine yükselecek. 2023-2024 eğitim ve öğretim sezonunda hizmete girecek 14 okul ile birlikte toplam 282 derslik daha Yenişehir ilçesine kazandırılmış olacak. 

Editör: Ferit Aslan