“Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız” “Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız”

Ferit Aslan

Yerel seçimde ittifak tartışmaları ve ardından Şeyh Sait paylaşımı nedeniyle partisi ile yollarını ayıran Diyarbakırlı siyasetçinin bir partiye geçmek için önemli bir isimden davet beklediği iddia edildi. 

Partisinin özellikle İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde CHP ile iş birliği yapmasından yana tavır koyan ve ardından Şeyh Sait ile ilgili paylaşımı nedeniyle partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, partisinden istifa etmişti. 

-436İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Ağabey” diye hitap ettiği Ensarioğlu’nun istifası ile birlikte başta Diyarbakır ve 17 ilçesi olmak üzere bölgede bir çok ilde iyi parti yönetici ve üyeleri istifa etmişti. 

Diyarbakır siyasetinde de Adalet partisinden beri ağırlıkları olan Ensarioğlu ailesinin büyüğü Salim Ensarioğlu’nun bağımsız vekil mi kalacağı yoksa başka bir partiye me geçeceği tartışılıyor. 

-437CEGA Medyanın Ensarioğlu’na yakın kesimlerden aldığı bilgilere göre, Ensarioğlu’na teklifler geldiği, iktidar partisinden de genel başkan yardımcısı düzeyinde davetler geldiği ancak, Ensarioğlu’nun şimdilik düşünmediği öğrenildi. 

-438Diyarbakır’da, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Ak Partiden milletvekili adayı da olan Mehmet Salim Ensarioğlu’nun AK Partiye geçme ile ilgili AK Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan davet beklediği belirtildi. 

Ensarioğlu’nun böyle bir davet olması durumunda Cumhurbaşkanı ile konuşacağı ve taleplerini sıralayacağı ve mecliste, “el kaldırma-indirme” gibi bir siyaseti benimsemediğini çevresine söylediği öğrenildi. 

Editör: Ferit Aslan