“Rahat uyu kaptanım, Amedspor kupayı getiriyor” “Rahat uyu kaptanım, Amedspor kupayı getiriyor”

Ferit Aslan

Amedspor ve Beşiktaş, transfer yasağı olmasına rağmen transfer ettikleri oyuncuyu oynatan ALG Spor’u Federasyona şikayet etti. Federasyon, 2 aydır karar vermeyerek iki takımı oyalıyor. 

FİFA tarafından 9 Ocak tarihinde yayınlanan bir karar ile Türkiye’de aralarında ALG Spor Kadın Futbol Takımının bulunduğu yaklaşık 20 kulübe transfer yasağı getirildi. Bu yasak kararı Türkiye Futbol federasyonuna iletildi. 

Amedspor Kadin 1.JpgTransfer yasak kararına rağmen Kadınlar Süper Liginde bulunan ALG Spor, 10 Ocak tarihinde Tuğba Karataş’ı transfer etti. Yasaklarına rağmen TFF Adana Bölge Müdürlüğünden Karataş’a lisans çıkartılırken, yeni transfer maçlarda oynatılmaya başlandı. 

Transfer yasağını ihlal edilerek alınan Tuğba Karataş, 14 Ocak tarihinde önce ALG Spor’un Beşiktaş ile oynadığı maçta forma giydi ve ALG Spor, Beşiktaş’ı 2-1 yendi. Beşiktaş yönetiminin fark etmediği bu durumu Amedspor fark etti. 

Beşiktaş’tan bir hafta sonra 20 Ocak’ta Amedspor’a konuk olan ALG Spor bu futbolcuyu bu kez yedekte oynattı. Rakip takımın FİFA’nın transfer yasağına rağmen aldığı Tuğba Karataş’ı transfer edip Beşiktaş maçında oynattığı gibi kendi maçlarında da oynattığını fark eden Amedspor yönetimi, bütün belgeleri ve maç ile ilgili görüntüleri tespit kayıt altına alıp Federasyonuna başvurdu. 

Amedspor5.JpgAmedspor ile birlikte Beşiktaş Kulübü de Futbol Federasyonuna başvururken, normal şartlarda 1 haftada karar veren Amatör Futbol Disiplin Kurulunun 2 aydır karar vermemesi soru işaretlerine neden oldu. 

Daha önce ALG Spor’un Antalya maçında 7 yabancı yerine 8 yabancı ile çıkması ile ilgili 1 haftada karar alıp 3 puanı Antalya’ya veren federasyonun  Amedspor ve Beşiktaş için 2 aydır karar vermemesi ve takımları oyalaması tepkilere yol açtı. 

Editör: Ferit Aslan