Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı

Ferit Aslan

Amedspor ve Beşiktaş, transfer yasağı olmasına rağmen transfer ettikleri oyuncuyu oynatan ALG Spor’a yönelik yaptığı başvuruyu Federasyon 2 ay sonra reddetti.

Amedspor ve Beşiktaş Kulüpleri, Kadınlar Süper Liginde transfer yasağı olmasına rağmen transfer ettikleri oyuncuyu oynatan ALG Spor’u Federasyona yaklaşık 2 ay bölge ve kayıtları ile şikayet etti. 

A M D1Amedspor ve Beşiktaş Kulüplerinin başvurularında 2 aydır karar veremeyen Federasyon kararını bugün açıkladı. Federasyon her iki kabulün belgelere rağmen haklı olmasına rağmen itiraz paralarını geç yatırmasından dolayı başvurularını usulden reddetti. 2 aydır verilmeyen ve Amedspor ile Beşiktaş’ın 3’er puan talebinde bulunduğu başvuru ile ilgili kararda şöyle denildi:

“Amed Sportif Faaliyetler itirazı hakkında, 20.01.2024 tarihinde oynanan Kadınlar Süper Ligi Amed Sportif Faaliyetler – ALG Spor müsabakasında, sunulan itiraz dilekçesinin 25.01.2024 tarihli olduğu ve itiraz bedelinin 05.03.2024 tarihinde yatırıldığı anlaşılmakla, Futbol Müsabaka Talimatı madde 23/1’de belirtilen 7 (yedi) günlük itiraz süresinin geçirildiği tespit edildiğinden Amed Sportif Faaliyetler Kulübü itirazının, ayrıntısı gerekçeli kararda belirtileceği üzere, Futbol Disiplin Talimatı madde 90/1 ve madde 90/2 uyarınca usulden reddine, Oy birliği ile karar verilmiştir.”

P H O T O 2024 03 14 21 59 01AMEDSPOR, TAHKİME TAŞIYACAK

Amedspor Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Akgün, 2 aydır karar vermeyen ve normalde Çarşamba ve Cuma günleri karar veren kurulun bugün karar vermesinin manidar olduğunu söyledi. Karara Tahkim kuruluna taşıyacaklarını söyleyen Akgün, işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. 

SKANDAL NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Transfer yasak kararına rağmen Kadınlar Süper Liginde bulunan ALG Spor, 10 Ocak tarihinde Tuğba Karataş’ı transfer etti. Yasaklarına rağmen TFF Adana Bölge Müdürlüğünden Karataş’a lisans çıkartılırken, yeni transfer maçlarda oynatılmaya başlandı. 

Amedspor Kadın 1Transfer yasağını ihlal edilerek alınan Tuğba Karataş, 14 Ocak tarihinde önce ALG Spor’un Beşiktaş ile oynadığı maçta forma giydi ve ALG Spor, Beşiktaş’ı 2-1 yendi. Beşiktaş yönetiminin fark etmediği bu durumu Amedspor fark etti. 

Beşiktaş’tan bir hafta sonra 20 Ocak’ta Amedspor’a konuk olan ALG Spor bu futbolcuyu bu kez yedekte oynattı. Rakip takımın FİFA’nın transfer yasağına rağmen aldığı Tuğba Karataş’ı transfer edip Beşiktaş maçında oynattığı gibi kendi maçlarında da oynattığını fark eden Amedspor yönetimi, bütün belgeleri ve maç ile ilgili görüntüleri tespit kayıt altına alıp 2 ay önce Federasyonuna başvurmuştu.

Editör: Ferit Aslan