Özel Haber / Aziz Fidancı

Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti Diyarbakır’a 108 yıl sonra atanmıştı, ikinci kez yönetti

Sabah kahvaltılarında dahi tercih edilen ciğer hakkında Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, yakın bir zamanda Diyarbakır'da ciğer festivali düzenleyeceklerini söyledi. 

Diyarbakırlıların vazgeçilmez damak lezzetleri arasında yer alan ciğer kebabı rekor tüketime ulaşıyor. Geçen yıl aylık 2 ton  olan tüketim, bu yıl aylık 5 tona ulaştı. Aylık 150 ton tüketilen çiğer kebabı yerli ve yabancıların ilk tercihi. Diyarbakır  Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, www.cermikgazetesine.com'a yaptığı açıklamada, ciğer  kebabı sektöründe şu anda 300 iş yeri bulunduğunu, bu sektörde yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

Ciğer kebabına olan ilginin her geçen gün arttığını ve coğrafi işaret alan bu kebabın Diyarbakır dışında artık Türkiye'de  tanındığını vurgulayan Oda Başkanı Elkaan, "Diyarbakır ciğeri Türkiye'nin vazgeçilmez aşkı. Herkes Diyarbakır'ın ciğer kebabına aşık" şeklinde konuştu. 

Ciğer kebabı sektörünün istihdama sunduğu katkıyla Diyarbakır ekonomisinde de önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Elkaan , geleneksel lezzetler arasında yer alan ve yöre halkının vazgeçilmez damak tadı haline dönüşen ciğer kebabının kente gelen turistlerin de en çok tercih ettiği kebaplar arasında yer aldığını söyledi.

Editör: Aziz Fidancı