Güneydoğu'nun çeşitli illkerinde meydana gelen olaylarda 4 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

DİYARBAKIR

Diyarbakır-Elazığ karayolunun 30. kilometresinde Mehmet Kurt yönetimindeki 12 AT 176 plakalı kamyonet, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. 

Kazada, sürücü ile araçta bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulansla Ergani Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

-Kayapınar Huzurevleri Mahallesi'nde inşa halindeki parkta boş su deposuna bakmaya çalışan 45 yaşındaki Musa G, dengesini kaybederek düştü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Musa G, çevredekilerin de yardımıyla çıkarılarak Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Musa G'nin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

-Dicle Üniversitesi yerleşkesi girişindeki kavşakta, 46 ACK 544 plakalı hafif ticari araç ile 34 DGZ 589 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan 2 kişi hafif yaralandı.

-Ergani ilçesinde 31 Aralık 2023 tarihinde S.G. idaresindeki 31 AGF 279 plakalı hafriyat kamyonu ile F.Ç. yönetimindeki 06 BH 1076 plakalı otomobilin çarpıştığı kazada sürücüyle birlikte Ali Çelen (68) de yaralandı. Hastanede tedavisi devam eden Ali Çelen, kurtarılamadı.

ŞIRNAK

E.M. kullandığı 73 AAJ 880 plakalı otomobil, Şırnak-Cizre karayolu Şehit Güvenlik Korucusu Dündar Page Tüneli'nin bariyerlerine çarptı.Sürücü ile araçtaki Y.A. ve V.A. syaralandı.

Tünelde yaklaşık 1 saat tek şeritten sağlanan ulaşım, aracın kaldırılmasıyla normale döndü.

ADIYAMAN 

Üzeyir Sağlamer'in yönetimindeki 44 AFK 850 plakalı otomobil, Kahta-Adıyaman karayolunun 13. kilometresinde, Halil Tunç yönetimindeki 06 AV 0603 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada yaralanan sürücüler ve araçlarda bulunan 3 kişi ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

MARDİN 

Midyat ilçesi Gölcük Mahallesi'nde onardığı binanın altında kalan İlyas Kula, kaldırıldığı Midyat Devlet Hastanesi'nd kurtarılmadı.

-Artuklu ilçesi Kabala Mahallesi'nde daha önce aralarında husumet bulunan iki aile arasında dün çıkan ve Ahmet A, Aziz D. ve Metin D'nin yaralandığı silahlı kavga yaralanan Ahmet A, tedavi gördüğü Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ŞANLIURFA 

Siverek ilçesi Yusuf Sami Caddesi'nde C.Ö. idaresindeki 34 FAK 989 plakalı otomobil ile C.A. hakimiyetindeki 33 E 0860 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobillerden biri, kaldırımda yürüyen U.Ç.'ye çarparak ağır yaraladı.

Yaralı, Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı.

GAZİANTEP

Şehitkamil ilçesi Çıksorut Mahallesi'nde iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle yaşanan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında silahlardan çıkan kurşunların hedefi olan Ömer Amiklioğlu (26) ile birlikte ismi öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. 

Hastaneye kaldırılan yaralılardan Ömer Amiklioğlu kurtarılamadı.

Editör: EYYUP KAÇAR