İstanbul’da hava sıcaklıkları düşmeye devam ediyor. Günlerdir süren sağanak yağışın ardından kar yağışı beklentisi de arttı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın İstanbul’da karla karışık yağmur ve kar yağışı olabileceğini duyurdu. Peki, bu durum okulları nasıl etkileyecek? 8 Ocak Pazartesi günü okullar tatil mi olacak? Hangi illerde tatil kararı alındı? İşte son dakika haberleri…

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi olan Muhammed Türkiye finaline hazırlanıyor Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi olan Muhammed Türkiye finaline hazırlanıyor

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul’da soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. İstanbul Valiliği, 8 Ocak Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak, valilikten yapılan açıklamada, hava durumunun yakından takip edildiği ve gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Valilik, kar yağışının şiddetine göre tatil kararını vereceğini duyurdu.

YARIN KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Mersin, Yozgat, Kırşehir, Çorum ve Amasya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini tahmin ediyor.

Yağışların İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale, Balıkesir’in batısı, Edirne, Kırklareli, Antalya, Isparta çevreleri ve Burdur’un doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın İstanbul’da karla karışık yağmur ve kar yağışı olabileceğini duyurdu. Hava sıcaklığının 2 derece olması beklenen İstanbul’da, kar yağışının akşam saatlerinde etkisini artırması ve yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Editör: Ayşegül Yaşar