Hakkında açılan davalar nedeniyle uzun yıllar yurt dışında kalan Diyarbakır'lı siyasetçi ve akademisyen HDP eski Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın gurbet hasreti bitti ve Amedspor maçına geldi. 

Whatsapp Image 2024 04 07 At 16.02.15

Çözüm sürecinin bitmesinden sonra HDP'li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılıp haklarında tutuklamalar ve davalar açılınca HDP eski milletvekili ve Grup Başkanvekili akademisyen Ahmet Yıldırım yurt dışına gitmişti. 

Gurbette uzun yıllar kalan Yıldırım, seçimden kısa bir süre önce döndüğü Türkiye'de hakkında açılan davalar nedeniyle SEGBİS ile ifade verme işlemi yaklaşık 2 gün sürdü. 

Whatsapp Image 2024 04 07 At 16.02.22İfade işlemlerinin tamamlanmasımndan sonra serbest bırakılan ve gurbet hasreti sona eren Ahmlet Yıldırım, bugün soluğu Amedspor maçında aldı. Yıldırım, Diyarbakır Stadyumunda Amedspor-İnegölspor maçını izledi. 

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

CEGA Medyaya konuşan Yıldırım, Amedspor'un sadece Diyarbakır için değil, bölge içinde aidiyet anlamında çok önemli bir kulüp olduğunu belirterek, takıma şampiyonluk yakıştığını söyledi. 

Editör: Ferit Aslan