Ferit Aslan

Diyarbakır’da, 7 yıldır kazandığı belediyeleri kayyımlar ile yönetilen HEDEP, bu kez aday belirlemede yeni bir yönteme başvuruyor. HEDEP’in adaylarını, HEDEP ve STK’lar belirleyecek. 

diyarbakır

AK PARTİ, BAŞVURANI MI, BİR VEKİLİ Mİ ADAY GÖSTERECEK?

Siyaset, 2014 yerel seçimlere kilitlenirken, partilerin aday belirleme çalışmaları sürüyor. Diyarbakır’da gözler HEDEP ve AK Partiye çevrilirken, AK Partiye Büyükşehir belediyesi için sadece bir isim başvurdu. AK Partinin başvuran AFAD eski Başkanı Halis Bilden’i mi aday göstereceği yoksa bir vekili mi aday göstereceği netlik kazanmadı. 

“Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız” “Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız”

Ysp 4.Kongre

HEDEP’E BÜYÜKŞEHİR İÇİN ŞİMDİLİK BAŞVURAN YOK

Diyarbakır’da yerel seçimler İçin bütün gözler HEDEP’e çevrildi. Diyarbakır Büyükşehir dahil kazandıkları ilçe belediyelerine 7 yıldır kayyım atanan HEDEP’in aday belirleme stratejisi netleşti. HEDEP şu anda aday adaylığı başvurularını alırken, şu ana kadar Büyükşehir için başvuran aday olmadığı öğrenildi. 

HEDEP İÇİN ADI GEÇEN ADAYLAR

Ysp 4.Kongre

HEDEP’in Diyarbakır’da büyükşehir için aday göstereceği isim ile ilgili tartışmalar sürürken, bazı isimlerin adı konuşuluyor. Eski TBMM Başkanvekili ve müftü Nimetullah Erdoğmuş, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar’ın da adı konuşulan isimler arasında yer alırken, bir STK temsilcisinin de adı büyükşehir adayları arasında sıkça konuşulmaya başlandı. 

HEDEP’İN ADAYLARINININ HUKUKİ DURUMU İNCELENECEK 

Kazandığı belediyelerin 7 yıldır kayyımlar tarafından yönetilmesi üzerine HEDEP, bu seçimde hem aday belirleme tartışmalarına son noktaya koymak hem de belirlenen adayın herkesin adayı olması için yeni bir strateji belirledi. HEDEP’e başvuran adayların önce hukuki durumu incelenecek ve bu aşamayı geçen adaylar daha sonra ön seçim ile belirlenecek. 

diyarbakır99

ÖN SEÇİMDE KİMLER OY KULLANACAK

HEDEP, adaylarının hukuki durumu ve parti ilkelerine aykırı bir durumu olmaması halinde bu kez sandıkları kurarak ön seçim yapacak. Seçimde, HEDEP’in devamı olduğu bütün partilerde yöneticilik yapanlar, belediye başkanları, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları oy kullanacak. Bunun yanı sıra Diyarbakır’da ve diğer yerlerde  sivil toplum kuruluşu temsilcileri de oy kullanacak. Böylelikle ön seçimde en fazla oyu alan isim aday olarak ilan edilecek.

Editör: Ferit Aslan