Ferit Aslan

Diyarbakır’da siyaset, yerel seçime kitlenirken, gözler şehirde ve bölgede 0en çok oy alan en büyük partisi HEDEP’e çevrildi. Aday belirlemede bir ilki uygulayacak HEDEP ise, kimseye teklif götürmeyecek, kimseyi işaret etmeyecek.

-101

ADAYLAR ÖN SEÇİMLE BELİRLENECEK

Diyarbakır’da, HEDEP’ten başta büyükşehir olmak  üzere 17 ilçe için aday adaylığı başvuruları son günlerde hız kazanırken, gözlerin adayların nasıl belirleneceğine çevrildi. Bu yıl aday belirleme tartışmalarına son vermek isteyen HEDEP, onbinlerce kişinin oy kullanacağı ön seçim ile adaylarını belirleyecek. 

TEKLİF GÖTÜRÜLMEYECEK, ADAY İŞARET EDİLMEYECEK

CEGA Medyaya konuşan HEDEP’li yetkililerİ, aday başvurularının hukukçular ve danışmanlardan oluşan komisyondan geçtikten sonra ön seçim yapılacağını ve bu ön seçimde onbinlerce kişinin oy kullanacağını söylediler.

Ön seçimde HEDEP’in devamı olduğu bütün siyasi partilerde görev almış kişilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de oy kullanacağını aktaran HEDEP’li yetkililer, “Partimiz kimseye teklif götürmeyecek, kimseyi işaret etmeyecek” dedi.

-102

50 + 1 OY ALAN ADAY OLACAK

Ön seçimde, onbinlerce delege hem ilçe, hem il, hem de büyükşehir belediye başkanı olarak adaylardan kimi görmek istediğini oylayacak.

HEDEP’li yetkililer, ön seçim sonucu 50+1 oy alacak olan kişinin başkan adayı olarak ilan edileceğini belirterek, “Eğer 50+1 sandıktan çıkmaz ise gerekirse ikinci tur seçim yapılacak. Sandıktan kim çıkarsa adayımız o alacak.” dediler.

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

Editör: Ferit Aslan