Bursa, Amedspor ve Diyarbekirspor takımlarına yönelik saldırıları ile gündeme gelirken, Bursa’nın Kadın Basketbol takımı yaşadığı bir olay ile spor tarihine geçti. 

İNGİLTEREYE SADECE 5 OYUNCU İLE GİDEBİLDİ

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası play-off turu rövanş maçında London Lions Women ile Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı Londra’da karşı karşıya geldi. Maçta, spor tarihine geçen ve inanılması çok zor olan bir durum yaşandı. Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı, İngiltere’ye sadece 5 oyuncu ile gitti.  Ne hocası ne 5 oyuncu dışındaki basketbolcuları vize alamadığı için 5 oyuncu sahada oynarken, benchinde (yedek kulübesi) boş kaldı.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

-236MOLALARLA KENDİ İHTİYAÇLARINI KENDİLERİ KARŞILADI

Karşılaşmada mola verildiği esnada kenara gelen oyuncuları kimse olmadığı için kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılamak zorunda kaldı. Oyun kurucu Eda Şahin'in, sakatlığı nedeniyle bazı hücumlara katılamadığı ancak, zorunluluktan nedeniyle sahada kalmak zorunda kaldığı görüldü. 

Takımın forveti Trinity Baptiste'in annesinin ise, ekibe destek olmak amacıyla benchin hemen arkasında bulunması ve kızıyla zaman zaman iletişime geçmesi ise sosyal medyada geniş yer buldu.

-237Bursa Uludağ Kadın Basketbol Kulübü'nden konuya ilişkin yapılan açıklama, Taraflarına eşleşmenin yapıldığının bildiriminden hemen sonra vize işlemlerine başlandığı belirtildi. Hem internet hem de fiziken İngiltere Konsolosluğuna gidilerek görüşmelerin yapıldığı belirtilen açıklamada, deva ile şöyle denildi:

-238

"5 OYUNCU DIŞINDA VİZE VERİLMEDİ"

“Sürecin hızlandırılması adına Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ile görüşmeler sağladık ve İngiltere Büyükelçiliği ile iletişime geçerek vize başvurumuzun bugüne kadar yetişmesinin ivedilik ve önem arz ettiğini belirttik. Tarafımızca tüm işlemler süresi içerisinde yapılmış olmasına rağmen müsabakanın gerçekleştirileceği ülke federasyonu ile büyükelçiliği yardımcı olmayacaklarını, vizelerimizi yetiştirmeyeceklerini tarafımıza belirterek bugünkü mağduriyetimize sebep olmuşlardır. Sporcularımızın hepsinin pasaportlarının tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olmasına rağmen İngiltere'nin vize zorunluluğu olması sebebiyle vize muafiyeti olan 5 oyuncumuzu maça çıkmak üzere Londra'ya göndermiş olmamıza rağmen bu durum kabul görmemiştir. Tarafımızın tüm çabasına rağmen 5 oyuncumuz dışında diğer oyuncularımız vizelerinin İngiltere Büyükelçiliği tarafından onaylanmaması ve sürüncemede bırakılması sebebiyle bugün yapılacak olan müsabakaya katılım sağlayamamaktadır. Bu durumun yaşanmaması adına tüm çabamız ve gayretimizin sonuçsuz kalması ve halihazırda bugün bu müsabakaya yalnızca 5 oyuncumuz ile katılmamız sebebiyle madden ve manen uğrayacağımız zararın sorumlusunun biz olmadığımızı, takımımız adına tüm özverimiz ile çalışmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz."

Editör: Ferit Aslan