Nazmi Kahraman/Özel Haber

Diyarbakır'da adeta on parmağında on marifet misali tüm müzik aletlerini çalan Mehmet Barut, açtığı lokantada mahalli yemekler eşliğinde müşterilerine müzik ziyafeti de çekiyor.

Diyarbakırlı Mehmet Barut, küçük yaşta başlayan müzik sevgisini ileriki yaşlarda daha da geliştirerek tanınmış bir çok sanatçının kadrosunda yer aldı. 26 yılı aşkın bir süre müzikle uğraşan Barut, hangi müzik aletlerini çalabildiğini sorduğumuzda, espriyle karşılık; ''paradan başka her şeyi çalıyorum'' yanıtını verdi.

''SEVDİĞİM İKİ MESLEĞİ BİRLEŞTİRDİM''

barut2

Barut, kaval ve telli tüm müzik aletlerine hakim olduğunu ve rahatlıkla çalabildiğini ifade ederek, müzikten lokan tacılığa geçişi söyle anlattı:

Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler

''Müzik aletlerini çalmayı çok seviyorum. Hemen hemen tüm yaylı telli çalgıları çalıyorum. Bana sorduklarında espriyle 'para dışında her şeyi çalıyorum' diyorum.  Müzik benim hayatım. Müzik aletlerini çalmayı ve türkü söylemeyi çok seviyorum.

Batı illerinde 15 yılı aşkın süre bir çok sanatçıyla çalıştım ve ilden ile turnelere çıktık. Müziğin yanı sıra yemek yapmayı da seviyorum. Belli bir yaşa gelince artık yorulup yeter diyorsun. Ben de kafamda uzun süredir tasarladığım müzikle lokantayı birleştirme fikrini gerçekleştirdim.''

MAHALLİ YEMEKLER EŞLİĞİNDE DİYARBAKIR TÜRKÜLERİ

resimler

Lokanta ile müziği birleştirme düşüncesini 12 yıl önce Diyarbakır'ın Ofis Semti'nde açtığı işyerinde birleştirdiğini ve bundan da büyük keyif aldığını anlatan Barut, eskiden Diyarbakır'daki bir çok evde kullanılan eşyalarla süslediği lokantasında, gelenlere müzik ziyafeti de çekiyor.

Barut, şöyle devam etti:

''Lokantada sadece Diyarbakır'ın mahalli yemeklerini yapıyoruz. Otantik bir mekan oluşturduk. Buraya gelenler, Diyarbakır'ın coğrafi tescilli mahalli yemeklerini yerken, Diyarbakır'ın o güzel türkülerini dinliyor. Yani hem göze, hem mideye ve hem de kulağa hitap ediyoruz. 

Müşterilerim burada günün yorgunluğunu ve stresini atıyor. Zaman zaman istek şarkılar da oluyor. Ben ve birlikte olduğumuz dostlarımızla bu istek şarkıları seslendiriyoruz.''


 

Editör: EYYUP KAÇAR