Türkiye genelinde Covid-19’un yeni varyantı olan JN1’in görülmesi ve hızla artması üzerine uzmanlar, bu Cuma günü tatile girecek olan okulların ikinci dönem kapanmasına yol açabileceği belirtiliyor. 

10 Soruda Cocuklarda Covid 19 6913867.JpgMilli Eğitim Bakanlığı ile ilgili sıcak haberleri vermesi ile bilinen mebpersonel.go.tr sitesinde yer alan habere göre, Covid-19’un yeni varyantının okullarda hızla yayıldığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama gelmemesine rağmen, JN1 varyantının bu şekilde yayılması halinde okulların ikinci devre açılmasını riske soktu belirtildi. 

JN1 varyantı, omicron'un BA.2.86 varyantının spike proteininde türeyen, Covid-19'un yeni varyantıdır. Artan JN1 vakaları nedeniyle koronavirüs JN.1 varyantı Dünya Sağlık Örgütü tarafından "dikkat edilmesi gereken varyant" olarak sınıflandırıldı.

Erciş'te "İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali" hazırlığı Erciş'te "İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali" hazırlığı

JN1 varyantının diğer varyantlara göre daha bulaşıcı olduğu ve daha ciddi seyirli hastalıklara yol açtığı belirtiliyor. Bu nedenle, uzmanlar okullarda maske takılması ve diğer önlemlerin alınması çağrısında bulunuyor.

Editör: Ferit Aslan