İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da düzenlenen ‘Kafes’ operasyonu ile Avusturalya merkezli olarak küresel çapta faaliyet gösteren ve liderliğini ‘Reis’ kod adlı Hakan Ayık’ın yaptığı uluslararası silahlı organize suç örgütü 'Comanchero’nun çökertildiğini duyurdu. Operasyonlar sonucunda 37 şüpheli şahıs yakalanırken, MASAK raporları doğrultusunda 55 şüpheli şahsa ait yaklaşık 4,5 milyar TL değerindeki malvarlıklarına el konuldu.

Çok ölü var dedi, mezarlığa ambulans istedi Çok ölü var dedi, mezarlığa ambulans istedi

HAKAN AYIK KİMDİR?

Joseph Hakan Ayık, diğer adıyla Hakan Reis (31 Ocak 1979 doğumlu), uyuşturucu kaçakçısıdır. Tahmini net servetinin 1,2 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor ve Haziran 2021'de "Avustralya'nın en çok aranan adamı" olarak tanımlandı.

Ayık, Avustralya'da Türkiyeli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası o gençken öldü ve birçok aile üyesi uyuşturucu sorunu yaşadı. Kuzeni ve erkek kardeşi daha sonra hapse girdi. James Cook Erkek Teknoloji Lisesi'nde okudu.

Hakan Ayık, Türkiye kökenli bir suç örgütü lideri olarak bilinir. Ancak ismi sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, uluslararası alanda da suç dünyasıyla anılmıştır.

Başlangıçta daha çok küçük çaplı suçlarla anılsa da, zamanla daha büyük ve organize suçlara bulaşmıştır.

Uyuşturucu ticareti, Ayık’ın suç kariyerinde önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Bu alanda edindiği bağlantılar ve kazandığı itibar, onu suç dünyasının üst sıralarına taşımıştır.

Editör: Özgür Ayaydın