Özgür Ayaydın

Üniversiteler sürekli olarak akademisyen, öğretim görevlisi, öğretim elemanı alımı için ilana çıkarken,  Dicle Üniversitesi  bu kez 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla sürekli işçi statüsünde 'Hayvan Bakıcısı alımı için ilan yayınladı.

İlanda, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı "Sürü Yönetimi Çobanlık Sertifikası'' ile büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanların bakımı ve bulundukları ortamların bakımı temizliği konusunda en az 6 aylık tecrübeye sahip olma şartı aranıyor.

Çoban 4

24 KİŞİ KURAYLA BELİRLENECEK

İstihdam edilecek kadro sayısının dört katına kadar aday (6), İŞKUR tarafından bildirilen başvurular arasından noter huzurunda çekilecek kura sonucunda belirlenecek .Ayrıca kura ile aynı sayıda yedek aday tespit edilecek.

Kura çekimi 31 Ocak 2024 tarihinde Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapılacak.

ALO 170 HATTI İLE BAŞVURU YAPILABİLİR

ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılacak.

Çoban3

İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi

2 AY DENEME SÜRESİ

Alınacak işçilerin deneme süresi altmış gün (2 ay) olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi bildirim süresi beklenmeksizin tazminatsız feshedilecek.

ADRES ŞARTI DETAYI

Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) kayıtlı olan yerleşim yeri adresi dikkate alınır.  İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde yerleşim yeri adresini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez.

Adres değişikliklerinde adayların e-Devlet üzerinden veya Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Tarihçeli Yerleşim Yeri Bilgileri Raporunda kayıtlı olan taşınma tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Tarihçeli Yerleşim Yeri Bilgileri Raporunu İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

Editör: Özgür Ayaydın