Türkiye, soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son günlerde pek çok il için kar yağışı ve soğuk hava uyarısı yaptı. Bu durum, öğrenciler, öğretmenler ve veliler için okulların tatil olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. 27 Aralık Çarşamba günü okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. 27 Aralık Çarşamba günü hangi illerde okullar tatil edildi? İstanbul’da okullar açık mı? İşte detaylar…

27 ARALIK ÇARŞAMBA OKULLAR AÇIK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Aralık Çarşamba günü için yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar yağışının devam edeceğini duyurdu. Ayrıca, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmelerine, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

27 Aralık Çarşamba günü okulların tatil olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Valilikler, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulları tatil etme yetkisine sahip. Bu nedenle, valiliklerin yapacağı açıklamaları takip etmek gerekiyor.

HANGİ İLLERDE KAR TATİLİ VAR?

25 Aralık Pazartesi günü, kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edilmişti. Bunlar şunlardı:

·        Ağrı: İl genelinde okullar 1 gün tatil edildi.

·        Erzurum: İl genelinde okullar 1 gün tatil edildi.

·        Kars: İl genelinde okullar 1 gün tatil edildi.

·        Muş: İl genelinde okullar 1 gün tatil edildi.

·        Van: İl genelinde okullar 1 gün tatil edildi.

·        Bingöl: İl genelinde okullar 1 gün tatil edildi.

·        Bitlis: İl genelinde okullar 1 gün tatil edildi.

·        Erzincan: İl genelinde okullar 1 gün tatil edildi.

·        Gümüşhane: İl genelinde okullar 1 gün tatil edildi.

·        Sivas: İl genelinde okullar 1 gün tatil edildi.

Diyarbakır ve Güneydoğu'da 11. Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi Diyarbakır ve Güneydoğu'da 11. Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi

27 Aralık Çarşamba günü için de kar tatili ilan eden iller olabilir. Bu konuda valiliklerin yapacağı açıklamalar önem taşıyor.

Editör: Ayşegül Yaşar