Özgür Ayaydın

Son 2 yerel seçimde biri bağımsız diğeri HDP'den olmak üzere Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimde yeniden aday olmak için DEM Partisi'ne başvuru yapacağı öğrenildi.

Mardin-12

Ahmet Türk, 2014'te hakkında siyasi yasağı bulunması dolayısıyla bağımsız olarak katıldığı yerel seçimde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı. Ancak yaklaşık 17 ay başkanlık görevini yürüten Türk, İçişleri Bakanlığı, 17 Kasım 2016 günü  görevden aldığı Ahmet Türk'ün yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak atadı.

140 GÜN GÖREVDE KALABİLDI

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimde ise Ahmet Türk bu kez HDP'den Mardin Büyükşehir adayı oldu ve seçim sonucunda yüzde 56 oy alarak seçildi.

Ancak Ahmet Türk, yine İçişler Bakanlığı'nca 19 Ağustos 2019'da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ile görevden alındı.

Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı

Bu kez 140 gün görevde kalabilen Türk'ün yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman ikinci kez kayyum olarak atandı.

Ahmet Türk-1

50 YILDA 6 KEZ MİLLETVEKİLİ 2 KEZ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Mardin doğumlu olan Türk, tam 50 yıldır siyasetin içinde görev alıyor. 1973'te ilk olarak Demokratik Parti'den Mardin Milletvekili olarak seçilen Türk, daha sonra buradan istifa ederek CHP'ye katıldı ve 1980 yılına kadar siyasi hayatına burada devam etti. 

50 yıllık siyasi yaşamında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 15. 16. 18. 19. 23. ve 24.dönem olmak üzere 6 kez çeiştli partilerden milletvekili seçilen Türk, Halkın Emek Partisi (HEP) ve Demokratik Toplum Partisi'nde (DTP) genel başkanlık görevinde de bulundu.

Editör: Özgür Ayaydın