Çözüml sürecinin bitmesinden sonra Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki köyünde inzivaya çekilen Leyla Zana, 8 yıl sonra yerel seçimlere 10 gün kala yeniden siyaset sahnesine çıktı. 

Diyarbakır'daki İHD'nin Barış konferansına son anda katılmakta vazgeçen Zana, Diyarbakır Newroz kutlamasına katılacağı mesajını vermişti. Zana, bugün Newroz kutlamasına DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakirhan ve Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile birlikte geldi. 

Whatsapp Image 2024 03 21 At 12.30.22 (2)Diyarbakır'ın bir köyünde 8 yıl süren inzivadan sonra siyaset sahnesine Newroz kutlaması ile dönen Zana'ya yoğun ilgi gösterildiği gözlendi. 

Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler

Diyarbakır Newroz kutlamasında bir konuşmada yapan Zana, konuşmasında sık sık Öcalan vurgusu yaparak, Newroz'a katılanlardan yerel seçimlerde oyların kendi partilerine (DEM Parti) vermeleri çağrısında bulundu. 

Whatsapp Image 2024 03 21 At 13.58.21 (1)Zana, neden bu kadar yıl inzivaya çekildiğini ve neden şimdi yeniden siyaset sahnesine döndüğü ile ilgili soruya, "Bu halk beni evden çıkarttı" demekle yetindi. 

Leyla Zana'nın DEM Partinin Şanlıurfa, Batman ve Şırnak yerel seçim çalışmalarına katılacağı ve 31 Mart tarihine kadar sahada olacağı belirtildi. 

Editör: Ferit Aslan